Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
njegova se priča širi

Sve zbog novih pravila: Svjetski prvak ozbiljno razmišlja o amputaciji noge kako bi ostvario san

Britanski košarkaš u kolicima ozbiljno razmišlja amputirati nogu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanski košarkaš u kolicima George Bates zaokupio je britanske pažnju javnosti svojim izjavama kako najozbiljnije razmišlja amputirati svoju nogu kako bi mogao nastupiti na Paraolimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine.

Ovaj 26-godišnjak o ovom nevjerojatnom činu razmišlja, kako kaže, zbog odluke Međunarodnom paraolimpijskog odbora (MPO) zbog kojih on više ne može nastupiti na Igrama za Veliku Britaniju.

''Ispalo je da sam ja krivi sportaš s hendikepom'', rekao je Bates koji je pravila nazvao diskriminatornim.

Nogu je ozlijedio s 11 godina dok je igrao nogomet nakon čega mu je dijagnosticiran Kompleksi regionalni bolni sindrom koji se opisuje kao stanje kronične žareće boli povezane s autonomnom disfunkcijom. Zbog toga ne sami da tripi jaku bol već ne može hodati.

Prije tri godine počeo je igrati za reprezentaciju te je s Velikom Britanijom osvojio europski i svjetski naslov, ali pravila MPO-a ne dopuštaju ma nastup na Igrama. Prije pet godina MPO je promijenio odluku o tome tko može nastupiti kao košarkaš u kolicima te je čak zaprijetio da će sport izbaciti s POI-a ako se njihov krovni savez ne bude pridržavao novih pravila.

A jedno od njih kaže da Bates ne smije nastupiti bez da npr. ne amputira donji dio noge. Sportaš je toliko očajan da je čak spreman to učiniti kako bi ostvario san.

''Kada sam imao 14-15 godina birao sam hoću li amputirati nogu ili ne. Izabrao sam da neću jer sam gajio nadu. Sada kada pogledam, trebao sam to učiniti, trebao sam je amputirati. Zbog odluke MPO-a sad ću vjerojatno opet dobro razmisliti o ovoj teškoj odluci. Bit će to velika stvar za mene'', poručio je očajni sportaš.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider