Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
toliko toga ima...

Bit će ovo bolja, ali i sportom najbogatija godina: Pogledajte što nas sve očekuje!

Pred nama je bogata sportska 2021. godina.

Sretna vam Nova godina, nadamo se puno bolja od ove teške koja je iza nas. Prošle smo godine ostali bez nogometnog Eura i Olimpijskih igara, ali ovi će spektakli sigurno biti održani u 2021.

Ne možemo nabrojati sve što će se događati u ovoj godini, ali izdvojili smo ono najvažnije. Pa krenimo redom…

Siječanj

Sportska se godina tradicionalno otvara na Sljemenu gdje prvo skijašice pa onda i skijaši voze svjetski poznati slalom na Snježnoj kraljici. U nedjelju, 3. siječnja na rasporedu su skijašice, a 6. siječnja skijaši s našim Filipom Zubčićem i mladim snagama.

No ipak znamo svi tko su kraljevi siječnja. U srijedu, 15. siječnja počinje Svjetsko rukometno prvenstvo koje se do 31.1. održava u Egiptu. Hrvatska igra prvu utakmicu s Japanom dva dana kasnije, a u skupini su još Angola i Katar.

Godinu će s čak tri eventa u svega tjedan dana otvoriti UFC koji se za ovu priliku vraća u Abu Dhabi. UFC Fight Night 16. siječnja bit će u europskom terminu, a tjedan dana kasnije, 24.1. u oktogon se vraća Conor McGregor u revanšu protiv Dustina Poiriera u prijenosu na gol.hr-u i Novoj TV.

Krajem prvog mjeseca u godini vraća se i HNL. Nikad raniji početak proljetnog dijela sezone koji je obilježen brojnim odgodama utakmica pa nas čeka gust zimsko-proljetni raspored u domaćem nogometu.

Veljača

Australian Open je inače na rasporedu u siječnju, ali ovaj put je odgođen za 8. veljače kada nas opet čeka vrhunski tenis u Melbourneu.

Od 8. do 21. veljače je i Svjetsko prvenstvo u skijanju gdje Hrvatska može doći i do medalje zahvaljujući fenomenalnom Filipu Zubčiću koji ove sezone ima već dva postolja u veleslalomu.

Europski nogomet nastavlja se na početku druge polovice mjeseca. Prvo se 16. i 17. veljače igra osmina finala Lige prvaka, a onda 18.2. Dinamo gostuje u Krasnodaru u 16-ini finala Europske lige.

U ovom mjesecu možemo očekivati i novu borbu Filipa Hrgovića, ali još čekamo službeni datum.

Ožujak

U ožujku nas očekuje puno nogometa, nikad više. Nakon klupskog nogometa u prvom dijelu mjeseca u drugom je u akciji hrvatska reprezentacija. Bez obzira što se igra Euro na ljeto ovo je godina kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Vatreni igraju čak tri utakmice u svega sedam dana. Prvo 24.3. gostuju kod susjeda u Sloveniji, a onda nam 27. i 30. u mjesecu u goste stižu Cipar i Malta. Prilika je to da naši nogometaši na najbolji mogući način uđu u borbu za SP, a sve utakmice možete uživo gledati na Novoj TV i gol.hr-u.

Nije to sve od nogometa jer u isto vrijeme počinje i U-21 Euro na kojem mladi Vatreni igraju u skupini s Portugalom (25.3.), Švicarskom (28.3.) i Engleskom (31.3.).

Prije svega toga nas od 12. do 14. ožujka čeka kvalifikacijski turnir rukometaša za odlazak na odgođene OI 2020. Hrvatska je na turniru s domaćinom Francuskom, Tunisom i Portugalom, a dvije najbolje momčadi igrat će u Tokiju.

Još nemamo službeni datum, ali u ovom se mjesecu očekuje i spektakularni revanš između Stipe Miočića i Francisa Ngannoua zbog kojeg će Hrvatska još jednom biti budna. Izravni prijenos očekujte na gol.hr-u.

Čemu se najviše veselite u sportskoj 2021. godini?

Ukupno glasova:

Travanj

Nadamo se kako ćemo U-21 reprezentaciju gledati i u ovom mjesecu što bi značilo da će proći skupinu. Nastavlja se u travnju Liga prvaka koja je stigla do četvrtfinala, a možda i Dinamo senzacionalno dočeka travanj u Europi.

Svibanj

NBA sezona je počela tek krajem prošle godine zbog čega play-off počinje nikad kasnije, 22. svibnja.

U svibnju nas osim završetka svih nogometnih prvenstava očekuje i finale Lige prvaka koje je na rasporedu 29. u mjesecu. A onda…

Lipanj

Godinu dana nakon planiranog, diljem Europe održat će se nogometno Europsko prvenstvo. No prije toga Vatreni će imati dvije provjere, prva je 1. lipnja u Osijeku protiv Armenije, a šest dana kasnije Hrvatska gostuje kod jake Belgije u Bruxellesu. Obje utakmice moći ćete gledati na Novoj TV i gol.hr-u.

Euro otvaraju Italija i Turska 11. lipnja, a Hrvatska svoju prvu utakmicu igra na Wembleyju protiv domaćina Engleske dva dana kasnije. Potom nas 18.6. čeka dvoboj s Češkom u Glasgowu gdje ćemo i 22.6. posljednju utakmicu u grupi igrati protiv još jednog domaćina, Škotske.

Krajem mjeseca Split će biti domaćin kvalifikacijskog košarkaškog turnira za Olimpijske igre. Šest reprezentacija igrat će od 29.6. do 5.7., a samo pobjednik putuje na OI u Tokio. Hrvatska prvo igra s Brazilom i Tunisom, a onda naše košarkaše polufinale i finale dijele od Igara.

Srpanj

Euro 2020. završava velikim finalem na Wembleyju 11. srpnja. Nadamo se kako ćemo u srpnju još uvijek gledati Vatrene jer se od 3. u mjesecu igraju četvrtfinala.

Nakon Eura neće biti previše vremena za odmor od sportskih uzbuđenja jer već 23. srpnja počinju Olimpijske igre u Tokiju. Detaljniji raspored hrvatskih sportaša znat ćemo tijekom sljedećih mjeseci.

Kolovoz

Olimpijske igre završavaju 8. kolovoza, nadamo se sa što više medalja hrvatskih sportaša. U ovom će se mjesecu već tradicionalno hrvatski nogometni klubovi boriti u pretkolima europskih liga, ove godine premijerno i u Konferencijskoj ligi, trećem jakosnom razredu europskog nogometa. Sve će to početi još u srpnju, ali se nadamo kako će svi naši klubovi izdržati do onih najvažnijih utakmica krajem kolovoza.

Rujan

Nakon uzbuđenja na Euru Vatreni se vraćaju u akciju već početkom rujna uz prijenose na Novoj TV i gol.hr-u. Možemo reći kako će ovih sedam dana biti odlučujuće u borbi za SP 2020.

Već prvog dana rujna Hrvatska gostuje na teškom gostovanju kod glavnog konkurenta za prvo mjesto, Rusije. Potom tri dana kasnije ide na još jedno gostovanje, kod Slovačke, a potom 7. rujna dočekuje Sloveniju. Iako do kraja kvalifikacija ostaju još četiri utakmice, ovaj bi mini-ciklus mogao biti ključan.

Listopad

Nakon toga Vatreni imaju dvostruki program u listopadu. Nakon gostovanja na Cipru 8.10., dočekuju Slovake tri dana kasnije.

Studeni

Nadamo se kako ćemo već ove jeseni zaključiti priču o odlasku na Svjetsko prvenstvo. Za to nam treba prvo mjesto u skupini, a utakmice protiv Malte 11.11. te Rusije 14.11. dat će nam odgovor idemo li izravno u Katar. Posebno će biti zanimljiva posljednja utakmica u skupini jer će možda direktno odlučivati tko je broj 1, Hrvatska ili Rusija.

Prosinac

Nakon bronce na Euru hrvatske su rukometašice cijeloj sportskoj javnosti poručile kako ne smijemo propustiti ni Svjetsko prvenstvo u ovoj godini koje počinje 2. prosinca.

Naravno, nije to sve što će se događati u 2021. godini. Bit će tu brojnih UFC spektakla, vjerojatno s još jednom borbom Stipe Miočića, kao i boksačkih okršaja za sam vrh te nekoliko borbi naših Filipa Hrgovića i Alena Babića.

Budite i dalje uz gol.hr, bit će ovo naša i vaša godina!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider