Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Majčin savjet kao prevaga

Omiljena Rumunjka vratila se u Hrvatsku i dovodi prelijepu kćer za koju se mnogi otimaju

Njezina majka šest je godina žarila i palila u Koprivnici, a sad će to isto pokušati i ona.

Hrvatski rukometni savez poništio je aktualnu natjecateljsku sezonu zbog pandemije koronavirusa, ali klubovi zbog toga nisu upali u zamku hibernacije, već rade na pojačanjima za novu sezonu.

Tako je i Podravka Vegeta, najuspješniji hrvatski ženski rukometni klub, odlučio angažirati dvije talentirane Rumunjke, od kojih jedna posebno plijeni pozornost.

Sorina Tirca, 21-godišnja lijeva vanjska, nalazi se pred potpisom za klub iz Koprivnice, a poveznica u cijeloj priči je njezina majka Mariana Tirca.

gol expired Srbi u nevjerici: Prvi strijelac lige iz Vojvodine priznao susjedima da bi igrao za drugu reprezentaciju divider

Mariana je legendarna rumunjska rukometašica koja je punih šest godina, od 1993. do 1999., igrala za Podravku i bila jedna od najvažnijih igračica u onom osvajanju Lige prvakinja 1996. godine, kada su Koprivničanke u finalu u dvije utakmice bile bolje s ukupnih 38:37 od bečkog Hypa.

Dva moćna kluba žele Sorinu, ali...

Majka Tirca nije krila kako bi jednog dana voljela svoju kćer vidjeti u dresu Podravke, a čini se kako će joj se želja uskoro ostvariti i lijepa Sorina mogla bi od iduće sezone pomoći klubu iz Koprivnice, koji godinama dominira u domaćem prvenstvu, da i na međunarodnoj sceni pokuša napraviti upečatljiv rezultat.

U tim nastojanjima trebala bi im pomoći i perspektivna Sorina, koju u svojim redovima žele vidjeti i neki puno financijski moćniji klubovi od Podravke, poput crnogorske Budućnosti ili rumunjskog CSM Bukurešta, ali čini se da bi u cijeloj priči mogao prevagnuti majčin savjet da ide korak po korak.

I dok se realizacija ovog transfera iščekuje, jedna rumunjska rukometašica već je potpisala dvogodišnji ugovor s Podravkom. Riječ je o 23-godišnjoj vratarki Juliji Dumanskoj, rumunjskoj reprezentativki koja dolazi iz kluba Ramnicu Valcea.

Dumanska bi trebala predstavljati veliko pojačanje među vratnicama i svojim obranama dati doprinos u ostvarivanju pravog rezultata u Europi. Riječ je o vratarki koja je ne tako davno (za 2018. godinu) proglašena najboljom mladom rukometašicom svijeta, a u prošloj sezoni joj je pripala titula najkorisnije igračice rumunjskog prvenstva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider