Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
uskoro rasplet

Popović osigurala drugu vožnju Sljemena: Ljutić ispala, Komšić ušla kao 31. u cilj

Prva vožnja slaloma na Sljemenu. Vodeća je Petra Vlhova.

Prva vožnja Snježne kraljice na Sljemenu nije bila presretna za hrvatske skijašice. Jedino je Leona Popović ispunila očekivanja i završila kao 14. u prvoj vožnji. Zrinka Ljutić je ispala na početku staze, a Andrea Komšić je, nažalost, u cilj ušla kao 31.

Leona Popović imala je startni broj 21, a sa zaostatkom od 2,81 sekunde zauzela je 14. poziciju i prvi put u karijeri izborila je drugu vožnju u Zagrebu.

Slovačka skijašica Petra Vlhova vodi nakon prve vožnje slaloma Svjetskog kupa.

Vodeća slalomašica svijeta iskoristila je startni broj jedan i daleko najbrže prošla sljemenski Crveni spust u iznimno teškim uvjetima na stazi prekrivenoj lišćem, po temperaturi višoj od deset stupnjeva i s jakim južnim vjetrom.

Drugo mjesto sa zaostatkom od 64 stotinke drži četverostruka pobjednica Sljemena Amerikanka Mikaela Shifrin, koja se upravo u Zagrebu vratila natjecanju u Svjetskom kupu, osam dana nakon pozitivnog testa na koronavirus. Treća je Švicarka Wendy Holdener (+0,81), a s manje od sekunde zaostatka za Vlhovom bila je još samo Šveđanka Anna Swenn Larsson (+0,84).

"Bilo je svega i dosta greškica. Na nekim mjestima je bilo rupa, ima nekih kritičnih dijelova, tu je bio i vjetar na startu koji smeta, tako da nije bilo baš savršeno, ali zadovoljna sam. Nadam se da će to biti dovoljno za drugu vožnju, kada ću nastojati popraviti svoju vožnju na onim dijelovima koji nisu bili dobri u prvom laufu. Ovo je ipak najteža staza u Svjetskom kupu", kazala je 24-godišnjakinja Popović iz Mrkoplja, kojoj je najbolji rezultat u karijeri dosad 14. mjesto iz Levija.

Tijek utrke:

Slalom (žene)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider