Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare
Ostali sportovi
kreće sezona

Sjajna najava za povratak u EBEL: Medveščak osvojio turnir kod Albe

Pred zagrebačkim Medvjedima na međunarodnom turniru u Mađarskoj redom su padali slovački Nove Zamky, domaćin Alba Volan AV19 te njemački Lausitzer Fuchse.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hokejaši Medveščaka zaokružili su odličan vikend u Mađarskoj trima pobjedama u isto toliko susreta na međunarodnom turniru hokeja na ledu Gabora Ocskaya. Perfektan omjer Medvjedima je donio trijumf nad njemačkim Lausitzerom koji je sinoć, posljednjeg dana turnira, svladan rezultatom 3:1.

U trećoj, posljednjoj utakmici turnira nije sve krenulo idealno za momčad Connora Camerona koja je već u šestoj minuti rezultatski zaostajala nakon pogotka Lennartssona. Ipak, do kraja prve trećine Medvjedi nisu samo anulirali prednost Nijemaca, već su i prešli u vodstvo od 2:1.

Prvo je u osmoj minuti Puskarich zabio za izjednačenje na asistenciju Netika, da bi samo četiri minute kasnije za vodstvo pogodio povratnik u Brlog David Brine. Medveščak je pobjedu potvrdio i osigurao u 34. minuti kada je Koskiranta zabio na asistenciju hrvatskih hokejaša Brune Kegalja i Ivana Šijana.

"Momčad je odigrala odličan turnir. Vrhunski smo se borili, jako sam ponosan učinkom igrača i pobjedama koje smo ostvarili. Ovo je odličan uvod u našu sezonu koja počinje ovaj tjedan", podvukao je trener Cameron na koncu predsezone.

Četiri pobjede i jedan poraz, glasi omjer Medveščaka u predsezoni koja prethodi novoj sezoni EBEL-a.
Podsjetimo, osim turnira u Mađarskoj Medvjedi su u predsezoni odigrali još dvije pripremne utakmice. U Mariboru su slavili protiv HC Lyona s 2:1, a nakon toga igrači Connora Camerona gostovali su u Villachu kod istoimenog domaćina koji je slavio rezultatom 3:0 te time nanio jedini poraz Medvjedima u predsezoni.

Medvjedi se vraćaju u Zagreb gdje se pripremaju za prvu gostujuću utakmicu sezone protiv Villacha u Stadthalle Areni 7. rujna. Svoju domaću sezonu Medvjedi će otvoriti pred svojim navijačima u zagrebačkom Domu sportova u nedjelju 10. rujna u 17.30 sati.

Medveščak će večeras u svom Brlogu, Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova, i službeno predstaviti svoju momčad za EBEL sezou 2017./18., nakon čega će se navijači i uzvanici imati prigodu družiti s igračima u Karlovačko Fan Zoni (+18).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider