Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''Sve su znali''

Najbolja gimnastičarka svijeta se slomila na sudu: Optužila FBI da je znao za zlostavljanja

Najbolja gimnastičarka na svijetu plakala na svjedočenju: "sve su znali, a lagali su".

Olimpijska pobjednica i najbolja gimnastičarka na svijetu Simone Biles, na nedavnim Igrama u Tokiju uzdrmala je čitavu sportsku scenu kada je zbog problema sa mentalnim zdravljem odustala od daljnjeg natjecanja, a sada je otkrivena pozadina svega.

Tijekom dugog i teškog svjedočenja pred Senatom optužila je FBI da nije reagirao na njena svjedočenja kao ni na izjave stotine drugih žena o tome kako ih je liječnik američkog gimnastičarskog tima Larry Nassar zlostavljao.

"Krivim Larryja Nassara, ali krivim i cijeli sustav koji je omogućio da se zlostavljanje nastavi! Krivi su i FBI i Gimnastičarski savez i cijeli Olimpijski i Paraolimpijski savez Amerike. Svi oni su znali što se događa, čak i prije nego što je to izašlo u javnost. Ako dozvolite predatoru da povrjeđuje djecu, onda posljedice moraju biti teške. Što je dosta, dosta je", kroz suze je izgovorila Biles.

Ministarstvo pravde pokrenulo je istragu protiv FBI-a zbog velikog broja grešaka koje su otkrivene prilikom istrage o Biles i cijelom slučaju zlostavljanja te je primjećeno da nisu potpuno ozbiljno shvatili optužbe. 

Direktor FBI-a Christopher Wrei se tijekom svog izlaganja više puta ispričao Simone Biles kao i svim žrtvama zbog grešaka koje su napravljene te je naglasio da su agenti koji su lagali o svojim greškama i propustima otpušteni.

Nassar je priznao krivnju na suđenju 2017. godine, kako za seksualno zlostavljanje, tako i za posjedovanje dječje pornografije te je osuđen na doživotnu robiju.

Što se ovog slučaja tiče, američki mediji navode da bi mogao biti riješen uskoro i to nagodbom u vrijednosti od 425 milijuna dolara. No, to su za sada samo pretpostavke. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider