Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
hrvatica i dalje vodeća

Sara Kolak srušila novi rekord, ali onda joj je uzvratila bivša prvakinja

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak nastavlja nizati odlične rezultate na mitinzima Dijamantne lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon pobjede u Lausanni, mlada hrvatska atletičarka Sara Kolak osvojila je drugo mjesto u Londonu s rezultatom 67,83.

Do posljednje serije to je bio pobjednički hitac i novi rekord mitinga, no u zadnjoj seriji bivša olimpijska i bivša svjetska prvakinja Čehinja Barbora Spotakova je bacila 68,26 izborivši pobjedu.

Špotakova je tako uzvratila Sari za nedavni poraz u Laussani kada je hrvatska atletičarka u zadnjoj seriji izborila pobjedu bacivši koplje 68,43 metara što je bio novi hrvatski rekord i najbolji rezultat u svijetu ove godine.

Dosadašnji rekord londonskog mitinga iznosio je 66,74, a postavila ga je Njemica Christina Obergfoll prije šest godina.

Nakon početnog zagrijavanja u prvoj seriji (56,63m), 22-godišnja Ludbrežanka je u drugoj seriji preuzela vodstvo s rekordom mitinga 66,79. U trećoj seriji je popravila rekord mitinga bacivši 67,83 m i sve do zadnje serije je država vodeću poziciju. U preostale tri serije Kolak je bacila 65,24m, 60,09 i 65,64 m.

Špotakova, koja je osvojila zlatne olimpijske medalje u Pekingu (2008) i u Londonu (2012) je iz serije u seriju popravljala svoje rezultate, da bi u zadnjem pokušaju bacila koplje odličnih 68,26 m.
Treća je bila Slovenka Martina Ratej sa svojim najboljim rezultatom ove sezone 64,85 m.

Kolak je zadržala vodstvo u ukupnom poretku Dijamantne lige u ovoj disciplini sa 21 bodom, ispred Špotakove koja ima 20 bodova, dok je treća Australka Kathryn Mitchell sa 13 bodova.

Novu priliku za dokazivanje Kolak će imati već idućeg tjedan kada će se u poljskom Bydgoszczu održati europsko prvenstvo do 23 godine.

Vrhunac sezone je svjetsko prvenstvo u Londonu od 4. do 12. kolovoza.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider