Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čudesno izdanje

Utakmica karijere mlade Hrvatice: Šteta što je odlučila igrati za reprezentaciju Crne Gore...

Matea Pletikosić prije godinu i pol odlučila je da više neće igrati za Hrvatsku već za Crnu Goru.

Osim teškog poraza aktualnih hrvatskih prvakinja Podravke Vegete na gostovanju kod Rostova odjeknuo je još jedan rezultat osmog kola rukometne Lige prvakinja.

Razlog nije toliko u konačnom ishodu, makar je on zbilja iznenađujući, već u fenomenalnoj individualnoj izvedbi jedne Hrvatice.

Matea Pletikosić, djevojka rođena 24. travnja 1998. u Sinju, u pobjedi podgoričke Budućnosti nad francuskim Brestom (bilo je 30:28) odigrala je utakmicu karijere.

Postigla je čak 12 golova, igrala je fantastično i bila nerješiva zagonetka za francuski sastav. Svojim prodorima i proigravanjima uništila je Brest donijevši Budućnosti prvu pobjedu u Ligi prvakinja u ovoj sezoni.

Trijumf je ovo kojim je Budućnost u skupini A došla do prvih bodova i poravnala se s Podravka Vegetom.

Nažalost, Mateina ovakva izdanja nećemo imati prilike gledati na skorašnjem Svjetskom prvenstvu rukometašica u Španjolskoj. Ona je još prije godinu i pol donijela odluku kako više ne misli nastupati za Hrvatsku, promijenila je reprezentaciju i odlučila igrati za Crnu Goru.

Taj potez svojedobno je obrazložila ovim riječima:

"Nitko me nije zvao iz Hrvatskog rukometnog saveza. Imala sam želju vratiti se, igrala u Budućnosti, ali nisu htjeli uvrstiti me na spisak. Odlučila sam da je za moju budućnost bolje da prihvatim poziv Crne Gore jer se ovdje osjećam kao kod kuće."

Tako se dogodilo da Matea nije sudjelovala u prošlogodišnjem osvajanju prve medalje hrvatske ženske rukometne reprezentacije, na Europskom prvenstvu u Danskoj. Izabranice Nenada Šoštarića i bez nje su uspjele doći do povijesne kolajne, ali ne sumnjamo da bi, s Pletikosić kao jednoj od opcija na srednjoj vanjskoj, Hrvatska u godinama koje slijede bila još snažnija i konkurentnija na velikim natjecanjima.

No, što je tu je...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider