Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bravo, majstori

Sjajna Hrvatska pobijedila Srbiju na krilima navijača i ostala u igri za drugi krug Eura!

Hrvatska je s 23:20 pobijedila Srbiju u 2. kolu skupine C Europskog rukometnog prvenstva.

Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, svladavši u Szegedu Srbiju sa 23-20 (11-9), što hrvatskim rukometašima otvara put prema plasmanu u drugu fazu natjecanja.

Sada naši rukometaši moraju pobijediti Ukrajinu u ponedjeljak u 18 sati kako bi se plasirali u drugi krug u Budimpešti. U posljednjem kolu navijamo za Francuze protiv Srbije kako se slučajno ne bi stvorio neki krug u kojem bi naši ipak ispali iz natjecanja.

Čudesna utakmica mlade Hrvatske

Hrvatska je kontrolirala utakmicu gotovo svih 60 minuta, dopustivši Srbiji da bude u minimalnoj prednosti samo u dva navrata tijekom prvog poluvremena.

Uz sve nedaće koje su zadesile "kauboje", pozitivne rezulatate na testiranjima i suspenziju Davida Mandića, oni koji su bili na parketu Uj Arene u Szegedu ostavili su sve što su imali za pobjedu nad Srbijom.

gol expired Tko je Tin Lučin? Kaleb kaže da je je isti Lacković, slučajno je završio na Euru divider

Sa po šest pogodaka istaknuli su se Ivan Čupić i Ivan Martinović, odličnu partiju je sa pet pogodaka začinio Tin Lučin, Luka Cindrić je s tri pogotka u prvom poluvremenu zaslužio nagradu za igrača dvoboja, a važnu je ulogu sa svoje četiri obrane i pogotkom u završnici dvoboja imao i vratar Mate Šunjić.

Strijelce Srbije predvodili su Bogdan Radivojević s pet i Lazar Kukić sa četiri gola.

Nakon dva kola Francuska je vodeća u skupini sa četiri boda, po dva imaju Hrvatska i Srbija, a bez bodova je Ukrajina.

Čupić poveo uraganski početak

Početak utakmice protiv Srbije protekao je u znaku hrvatskog kapetana Ivana Čupića koji je u 2. minuti prvo izborio isključenje Marsenića, a potom dvaput realizirao situacije s krila kad je Hrvatska imala dva igrača više na terenu. Idealno otvaranje je nastavljeno kad je Ivan Martinović na isteku pete minute pogodio za 3-0.

gol expired Na utakmici protiv Srbije svi su gledali dres hrvatskog navijača, ovo je neviđeno! divider

Srbija se s dva brza pogotka Marsenića i Radivojevića primakla na samo gol zaostatka.

Do polovice prvog poluvremena Horvatovi izabranici su održavali prednost zahvaljujući golovima, Halila Jaganjca, Martinovića i Tina Lučina, ali su potonja dvojica u razmaku od tri minute zaradili i isključenja, što je srbijanska reprezentacija iskoristila. S tri pogotka u nizu u razdoblju od 15. do 18. minute, Srbija je prvi put došla do vodstva (6-7).

Pomogao povratak Cindrića

Sredinom prvog poluvremena Hrvoje Horvat je na parket poslao Luku Cindrića u ulogu kreatora igre umjesto Ante Gadže, što je donijelo pozitivnu promjenu u igri hrvatske reprezentacije. Iako mu je prvi udarac zaustavila vratnica, Cindrić je bio najzaslužniji što je Hrvatska na odmor otišla s dva pogotka prednosti, jer je znao iskoristiti izgubljene lopte suparnika.

Srbija je pogotkom Kukića u 27. minuti došla do drugog vodstva na utakmici (8-9), da bi s dvije Cindrićeve kontre i jednim Martinovićevim prodorom "kauboji" za drugih 30 minuta osigurali startnu prednost od dva gola (11-9).

Ta je prednost mogla biti i veća da srbijanski vratar Vladimir Cupara nije obranio Čupićev kazneni udarac i završio poluvrijeme s pet obrana. S druge strane Ivan Pešić ih je imao samo dvije.

Ljestvica skupine I Rukomet Euro 2022: REZULTATI svih utakmica Europskog prvenstva divider

Najveća prijetnja iz srbijanske reprezentacije dolazila je s desnog krila, s kojeg je Bogdan Radivojević postigao tri pogotka, a i realizirao jedan sedmerac.

U rastrganom početku drugog poluvremena, s nekoliko tehničkih pogrešaka na obje strane, iskazali su se vratari. Cupara je nastavio tamo gdje je stao u prvom poluvremenu, a dodatnu sigurnost hrvatskoj defenzivi svojim je obranama dao Mate Šunjić.

Realizatorsku ulogu preuzeli su Martinović, Čupić i kao faktor iznenađenja Tin Lučin, koji je u 44. minuti prvi put Hrvatskoj donio prednost od četiri pogotka (17-13). U razmaku od dvije minute pažnji obrane izmakao je brzi srednji vanjski Lazar Kukić i vratio Srbiju na -2 (17-15), da bi Lučin i Čupić ponovno digli hrvatsku prednost na +4 (19-15).

Osam minuta prije kraja Imao je Šime Ivić kontru za pet golova razlike, ali je Cupara ostavio svoju reprezentaciju "na životu".

Što može ova pomlađena Hrvatska na Euru?

Ukupno glasova:

Mate Šunjić parirao srpskim vratarima

U posljednjih pet minuta Hrvatska je ušla s tri pogotka viška (20-17), a tada se ponovno iskazao Mate Šunjić koji je Iliću obranio udarac s lijevog krila. U sljedećem napadu Ivan Martinović se digao sa sedam metara i podigao prednost na +4 (21-17).

Otpor srpske reprezentacije slomljen je u 59. minuti, kad je Ivan Čupić postigao svoj šesti pogodak s desnog krila, a nakon izgubljene lopte suparnika u strijelce se upisao i hrvatski vratar Mate Šunjić pogotkom "s gola na gol" za najvećih +5 (23-18).

Srbija je u zadnjoj minuti uspjela samo ublažiti poraz, a nakon pogotka Ilića sa zvukom sirene za konačnih 23-20 započelo je slavlje "kauboja" na terenu i hrvatskih navijača, koji su dobili bitku na tribinama Uj Arene u Szegedu.

Hrvatsku u posljednjem kolu, u ponedjeljak (18 sati) čeka utakmica protiv već otpisane Ukrajine, dok će Srbija protiv Francuske trebati senzacionalnu pobjedu kako bi se probila među dvije najbolje reprezentacije u skupini C koje će nastaviti natjecanje.

 

HRVATSKA - SRBIJA 23-20 (11-9)

Szeged. Uj Arena. Gledatelja: . Suci: Robert Schulze i Tobias Toennies (Njemačka).

HRVATSKA: Pešić (2), Šunjić 1 (4 obrane); Marić, Gadža, Ivić, Čupić 6, Musa, Cindrić 3, Grahovac, Lučin 5, Jaganjac 2, Ravnić, Martinović 6 (1), Šipić, Glavaš, Jelinić

SRBIJA: Bomaštar, Cupara 10 obrana; Borzaš 2, Sretenović, Đukić 2 (1), Pešić, Radivojević 5 (2), Pechmalbec 1, Ilić 1, Kukić 4, Šotić, Marsenić 2, Orbović 3, Radović, Milosavljević, Ivanišević

Isključenja: Hrvatska 12 minuta; Srbija 8 minuta

Sedmerci: Hrvatska 1/2; Srbija 3/3

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider