Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
glavu gore, Kauboji!

Hrvatska nakon herojske borbe izgubila od Danske i ostala bez nade u polufinale Eura

Hrvatska je izgubila od Danske i ostala bez šansi za plasman u polufinale Europskog rukometnog prvenstva.

Žestoko se borila ranjena Hrvatska protiv Danaca, ali svjetski prvaci su ipak stigli do dramatične pobjede 27:25 . Kauboji su tako ostali bez mogućnosti prolaska u polufinale rukometnog Eura.

Nakon blijedog izdanja protiv Crne Gore ovaj put su hrvatski rukometaši odigrali hrabru, srčanu i vrlo dobru utakmicu, ali ni to nije bilo dovoljno za odličnu Dansku. U svemu su hrvatske rukometaše sjajno bodrili navijači te je tijekom cijelog susreta vladala prava atmosfera u budimpeštanskoj dvorani.

Marino Marić s osam i Tin Lučin s četiri gola bili su najučinkovitiji u sastavu Hrvatske, dok su Dansku predvodili Mikkel Hansen s osam i Emil Jakobsen sa šest pogodaka.

Nove izmjene, ali i nova Hrvatska

Izbornik Hrvoje Horvat dvoboj protiv svjetskog prvaka i olimpijskog doprvaka Danske započeo je s Kristianom Pilipovićem na vratima, no 27-godišnji debitant na velikim natjecanjima nije uspio zaustaviti niti jedan od šest udaraca Danaca koji su išli u okvir gola, pa je u 14. minuti između vratnica stao iskusni Mirko Alilović. U tom trenutku rezultat je bio 6-4 u korist Danske, a Hrvatsku je u priključku držao Tin Lučin koji je psotigao tri od ta četiri gola.

Iako je Alilović vrlo brzo po ulasku obranio "zicer" prvom danskom strijelcu Emilu Jakobsenu, danska prednost je u 17. minuti narasla na 8-4 prvenstveno zahvaljujući sjajnom Niklasu Landinu koji je do tog trenutka imao uspješnost obrana od 50 posto.

Tada je izbornik Horvat pozvao minutu odmora tijekom koje je naglasak stavio na igru u obrani, a savjete svojim mlađim suigračima davao je i iskusni obrambeni specijalist Jakov Gojun. To je dalo rezultat, pokretljivijom i agresivnijom igrom u obrani Hrvatska je natjerala Dansku da napade rješava pod prijetnjom oduzimanja lopte zbog pasivne igre, pa su Danci zaredali s greškama, "probudio" se i Alilović, a mrežu Landina su redom pogađali Maraš, Glavaš i Martinović, pa je u 25. minuti bilo 10-10.

Kod tog rezultata imala je Hrvatska i napad za vodstvo, no pokušaj Maraša obranio je sjajni Landin, danski je vratar nedugo zatim obranio i sedmerac Čupiću te je prvi dio utakmice završio s osam obrana i bio najzaslužniji za minimalnu prednost svog sastava.

Jeste li zadovoljni igrom Kauboja unatoč porazu od Danske?

Ukupno glasova:

Hansen je napravio razliku

Početkom nastavka konce utakmice u svoje je ruke preuzeo ponajbolji igrač svijeta Mikkel Hansen koji je u prvih osam minuta u igri "7 na 6" postigao tri pogotka te asistirao za još dva pa je Danska pobjegla na 18-15. Tada je Horvat odlučio vratiti na gol Pilipovića, a ovaj mu je uzvratio s dvije efektne obrane dok su Martinović i Marić zabili za smanjenje na 18-17. Nažalost, tada je Gidsel iznudio sedmerac uz isključenje Gojuna, pa se Danska ponovno odvojila na tri gola prednosti.

Usprkos svim pokušajima Hrvatske u završnici, Danska je do kraja utakmice mirno držala dva do tri gola prednosti.

Nakon ovog poraza Hrvatska je ostala bez bodova u drugom krugu, dok je Danska na vrhu ljestvice sa šest bodova. Druga Francuska i treći Island imaju po četiri boda, dok četvrta Nizozemska i peta Crna Gora imaju po dva boda.

Hrvatska će sljedeći nastup imati u ponedjeljak od 15.30 sati protiv Islanda koji je ranije u subotu svladao Francusku sa 29-21.

 

 

HRVATSKA - DANSKA 25-27 (11-12)

Budimpešta Arena.

HRVATSKA: Pilipović, Pešić, Alilović; Mihić, Marić 8, Gadža, Gojun, Maraš 2, Načinović, Ivić, Čupić 3 (1), Slišković, Cindrić 2, Lučin 4, Jaganjac, Martinović 3, Šipić, Glavaš 1, Srna, Jelinić 2

DANSKA: N. Landin, Green, Moller; Kirkelokke, M. Landin, Jakobsen 6, Antonsen, Lauge 4, Jensen 2, Svan 1, Mollgaard, Mensah, Toft Hansen, M. Hansen 8 (3), J. Hansen, Andersson, Mensing, Holm, Gidsel 5, Hald 1

SUCI: Marin i Garcia (oba Španjolska)

SEDMERCI: Hrvatska 1/2, Danska 3/3

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta, Danska 2 minute

SKUPINA I

2. kolo

Nizozemska - Crna Gora 34-30 (18-16)

Island - Francuska 29-21 (17-10)

Hrvatska - Danska 25-27 (11-12)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider