Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
26. naslov

Zagreb pobijedio Dubravu i osvojio Kup

Ogled PPD Zagreba i Dubrave bila je repriza finala iz 2014. godine. Zagreb je tada slavio sa 39:31, a ovoga puta je bilo +7.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši PPD Zagreba po 26. put pobjednici su hrvatskog Kupa nakon što su u finalnom susretu igranom u SD Žatika u Poreču pobijedili gradskog suparnika Dubravu s 35:28 (19:11).

U 28. finalu Kupa Hrvatske PPD Zagreb je igrao svoje 27. finale ovog natjecanja i osvojio 26. naslov. Preostala dva naslova pobjednika Kupa ima Metković koji je slavio 2001. i 2002.

Ogled PPD Zagreba i Dubrave bila je repriza finala iz 2014. godine. Zagreb je tada slavio sa 39:31, a ovoga puta je bilo +7.

Momčad Vlade Šole se dobro držala prvih 20 minuta i rezultata 10:9, no Zagreb je do kraja poluvremena zabio devet, a primio samo dva gola za uvjerljivih 19:11 na poluvremenu. U drugom dijelu hrvatski prvak je održavao uvjerljivu prednost za konačnih 35:28.

PPD Zagreb su do pobjede predvodili Damir Bićanić s osam, David Mandić sa šest, te Ivan Sršen i Josip Božić Pavletić s po pet golova, dok je Urh Kastelic imao devet obrana. Kod Dubrave najefikasniji su bili Petar Medić sa sedam, te Ivan Dumenčić i Marko Račić s po četiri gola. Domagoj Grahovac skupio je šest obrana.

U subotu je u ženskom finalu Podravka Vegeta pobijedila ekipu Sesvete Agroproteinka s 33:14 (16:6).

Podravka je očekivano stigla do svog 23. naslova pobjednica Kupa, a sve je bilo jasno već nakon prvog poluvremena kojeg je ekipa iz Koprivnice dobila sa 10 golova razlike (16:6).

Pobjednički ekipu su predvodile Nikolina Zadravec s osam golova, Natalija Čigirinova s četiri, te Selena Milošević, Lea Franušić i Karina Ježkava s po tri gola, dok su u suparničkim redovima najefikasnije bile Bernarda Čalušić s tri, te Ana Anđelić i Ines Lisjak s po dva gola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider