Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Baš ga je nahvalio

Srpski rukometaš biranim riječima govorio o Duvnjaku: "On je najbolji na svijetu!"

Duvnjakov kolega sa srednjeg vanjskog propisno je nahvalio kapetana naše reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak u siječnju je proglašen najboljim igračem Europskog prvenstva na kojemu su Kauboji osvojili srebro izgubivši u finalu od Španjolske.

Duvnjak je bravurozno odigrao cijeli Euro, u obrani 5-1 je uništavao suparnike kradući im brojne lopte, dok je u napadu redovito pronalazio rješenja.

Ostavio je impresivan dojam ne samo na obožavatelje rukometa iz Hrvatske već i na svoje kolege. Jedan od njih, Petar Nenadić, u podcastu Balkan Handballa na pitanje o tome tko je trenutno najbolji rukometaš na svijetu iznio je svoj stav:

"Izlomljen i povrijeđen, a opet igra najbolji rukomet"

"Dule, bez ijednog trenutka razmišljanja! Dule je daleko ispred svih. Toliki niz godina igranja i u Bundesligi i u hrvatskoj reprezentaciji, svi ga lome, Dule je izlomljen, Dule je povrijeđen, a on opet igra najbolji rukomet, i prednjeg u obrani i halfa i centarhalfa, i srednjeg i lijevog, tako da - nemam tu nikakvu dilemu."

Nenadić, kao i Duvnjak, igra na poziciji srednjeg vanjskog, a posljednje dvije godine je u mađarskom Veszpremu.

Godinama je Nenadić bio ponajbolji srpski rukometaš, ali od zime 2018. ne igra za reprezentaciju Srbije. Nije još rekao konačno zbogom, međutim poslije Europsko prvenstva održanog u Hrvatskoj došlo je do "kratkog spoja" s tadašnjim izbornikom i ljudima iz Srpskog rukometnog saveza pa se Nenadić odlučio posvetiti klupskoj karijeri. U kojoj je, između ostalih, igrao i za Barcelonu, Pick Szeged i Füchse Berlin.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider