Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nikad bolje

Ovogodišnje izdanje Hanžeka po rezultatima najbolje dosad

Od 1951. kada se prvi put organizirao, ovogodišnji Hanžek donio je najbolja rezultatska ostvarenja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema tablicama, zagrebački miting je osvojio 89.608 bodova čime se trenutačno nalazi na 14. mjestu među svim svjetskim mitinzima održanim ove godine, bolji rezultati ostvsareni su samo na 10 od 12 mitinga Dijamantne lige te tri mitinga WA Continental Tour Gold kategorije.

U utorak je u Zagrebu postavljen jedan svjetski rekord te još pet rekorda mitinga  dok su u tri sprinterske utrkepobjednici ostvarili rezultat samo stotinku slabiji od rekords mitinga.

Blizu obaranja rekorda mitinga bia je i utrka na 3000m sa zaprekama u kojoj je pobjednik Wale ostao samo 21 stotinku udaljen od rekorda, dok je juniorka Adriana Vilagoš sa 62.36m postigla najbolji rezultat seniorskim kopljem jedne Europljanke mlađe od 18 godina.

gol expired Perković nakon sedam uzastopnih pobjeda izgubila na Hanžeku od olimpijske pobjednice divider

Ipak, najviše se izdvajaju rezultati Amerikanaca Ryana Crousera koji je sa 22.84m još u ponedjeljak postigao najbolji rezultat na europskom kontinentu u bacanju kugle još od svibnja 1988. godine te Davona Allena koji je pobijedio u memorijalnoj utrci na 110 metara s preponama sa 12.99 što je drugi najbolji rezultat na svijetu ove godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider