Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
FIS nije popustio

Ovako je tekla drama na Sljemenu: Kostelić im je to predložio, odmah su ga odbili

Ivica Kostelić je kritizirao FIS na Instagramu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slalom skijaša za Svjetski kup na sljemenskom Crvenom spustu je otkazan za danas, a glavni razlog za takvu odluku predstavnika Međunarodne skijaške federacije (FIS) je stanje snježne podloge u donjem dijelu staze.

Utrka će se vrlo vjerojatno nastaviti sutra u popodnevnim satima. Prva utrka je u 13 sati, a druga od 16:10.

Drama trajala od jutra

Sljemenska drama trajala je od ranog jutra. Na Sljeme su jutros došli predstavnici FIS-a, bili su vidno razočarani i tražili su odmah otkazivanje utrke, no organizatori sa Sljemena pokušali su nagovoriti FIS za strpljenje koje je trajalo sve do planiranog početka, ali onda je FIS odlučio da danas nema slaloma zbog stanja na stazi.

gol expired Dobre vijesti sa Sljemena: FIS objavio termin nove utrke, slalom će se voziti! divider

Direktor reprezentacije Vedran Pavlek  pokušavao je na sve načine dokazati FIS-u da će staza izdržati, po njegovim riječima trebalo je samo malo pričekati i sve bi bilo u redu jer se temperatura na Sljemenu smanjuje iz sata u sat pa će i snijeg biti čvršći.

Pokušao je i Ivica Kostelić

Ivica Kostelić je svojim autoritetom legende skijanja pokušao ''srediti'' da se utrka danas vozi. Predložio je FIS-u da utrka krene pa ako uvjeti budu zaista loši tek da se tada otkaže. No FIS za to nije htio ni čuti.

Kostelić se nakon toga oglasio i na Instagramu.

''Uvijek me zapanji da se ovako važne odluke donose bez konzultacije sa skijašima'', napisao je Kostelić i tako kritizirao FIS.

Pavlek tvrdi da će sutra biti sve u redu

''Informacije su da su predstavnici FIS-a nisu od jutra podržavali napore organizatora i stanje na stazi. Došli su negativni odmah ujutro, mi smo ih smirivali, staza je u odličnom stanju, prognozu smo pogodili u minutu. U 14 sati je stao vjetar, staza je počela stiskati. Tražili smo strpljenje. Već sada staza već stišće, radi se na planu B. Priča se s TV kućama, vjerujem da smo na dobrom putu'', rekao je Vedran Pavlek, direktor reprezentacije za HRT.

''Bili su nezadovoljni jer nije bilo dovoljno strpljenja da snijeg počne stiskati. S našim iskustvom, mi smo tu odrasli, prognoza je pokazala padanje temperatura, ali radimo na planu B. Prilično je sigurno da će se sutra voziti, FIS nas podržava, pitanje je televizija samo. Prva vožnja je na rasporedu u 13 sati, druga u 16:10. '', dodao je Pavlek pa nastavio:

Neki predstavnici reprezentacija su dali podršku, neki su bili negativni. Za mene to nije tema, ne treba se ispitivati trenere, to nije spust, nije život u opasnosti. Ivica Kostelić je rekao da probamo pa ako ne ide da se sutra nastavi. Trebalo je danas probati, ali FIS nije htio'', završio je Pavlek.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider