Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
dobile prvi set, ali...

Odbojkašice Hrvatske porazom od Turske otvorile kvalifikacijski turnir za OI

Vizu za Olimpijske igre u Tokiju izborit će samo pobjednik kvalifikacijskog turnira u Apeldoornu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U nizozemskom Apeldoornu održava se kvalifikacijski turniru za Olimpijske igre u Tokiju, a odbojkašice Hrvatske su u srijedu u svom prvom susretu u skupini B izgubile od Turske s 1:3 (28:26, 12:25, 20:25, 21:25).

Prvi set su hrvatske odbojkašice dobile nakon junačkog preokreta u završnici. Turkinje su kod vodstva 24:21 imale tri set-lopte, ali Hrvatice su uspjele poravnati na 24:24, a potom i slaviti sa 28:26.

No, nakon toga reprezentativke Turske preuzele su kontrolu. Drugi set su dobile s uvjerljivih 25:12, a sljedeći su prelomile u svoju korist kod vodstva 15:14, kada su dobile četiri poena u nizu.

U četvrtom setu Turkinje su gotovo stalno bile u prednosti, a kod vodstva 18:16 ponovio se scenarij iz prethodnog seta i sa četiri uzastopna poena došle su do komotnog vodstva kojeg su rutinski pretvorile u pobjedu.

Tako su se Turkinje ponovno pokazale kobnima za hrvatske odbojkašice, baš kao i prije nešto više od četiri mjeseca, kada su u osmini finala EP-a u dramatičnom meču slavile sa 3:2, a potom su otišle do finala i osvojile srebro.

Kod Hrvatske najbolje su bile Matea Ikić s 15 poena, te kapetanica Samanta Fabris i Martina Šamadan sa po 14. Tursku su predvodile Zehra Gunes sa 16 i Hande Baladin sa 15 poena.

U drugom susretu naše skupine Njemačka, koja je dan ranije dobila Tursku s 3:1, igra protiv Belgije (16.00 sati).

Hrvatske odbojkašice u četvrtak igraju protiv Belgije (13.00 sati), a u petak sa Njemačkom (13.30 sati).

U skupini A su Nizozemska, Poljska, Bugarska i Azerbajdžan. Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u polufinale, koje je na rasporedu u subotu, a finale je u nedjelju.

Vizu za Olimpijske igre u Tokiju izborit će samo pobjednik kvalifikacijskog turnira u Apeldoornu.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider