Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pjevačka zvijezda podržala bunt

Njemačke gimnastičarke pokrenule novi trend u opremi u kojoj se osjećaju ''ugodno i prelijepo'', a ne kao seksualni objekti

Nakon norveških rukometašica svoju su opremu promijenile i njemačke gimnastičarke na Olimpijskim igrama.

U svega nekoliko dana stiže još jedna vijest o pobuni sportašica koje se u svojim sportskim opremama osjećaju poput seksualnih objekata. Vijest o norveškim rukometašicama na pijesku prenijeli su vodeći svjetski mediji, a sada ih je podržala i poznata pjevačica Pink, koja je najavila da će im platiti kaznu.

''Ponosna sam na norvešku reprezentaciju u rukometu na pijesku zbog protesta oko svoje opreme i seksističkih pravila. Europska rukometna federacija trebala bi biti kažnjena zbog seksizma. Bravo, moje dame, platit ću vam kaznu'', napisala je Pink na Twitteru.

Nešto su slično napravile i njemačke gimnastičarke na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nisu izašle na borilište u standardnoj opremi za gimnastiku, već u opremi koja prekriva cijelo tijelo. No razlika je u odnosu na rukometašice to što u gimnastici pravila to dopuštaju pa ne mogu biti kažnjene.

Njemica Sara Voss započela je taj trend još na Europskom prvenstvu u travnju, a podržale su je kolegice iz reprezentacije. Isto su učinile i na Olimpijskim igrama.

U gimnastici je bilo nekoliko skandala sa seksualnim predatorima među trenerima i liječnicima, a najpoznatiji je onaj zloglasnog liječnika američke reprezentacije Larryja Nassara.

''Sjele smo i razgovarale. Kako starite, teško se navikavate na promjene na tijelu. Želimo da se svi osjećaju ugodno i želimo svima pokazati da se u isto vrijeme mogu osjećati ugodno i prelijepo, bilo da nose kratke ili duge kombinacije opreme'', objasnila je Voss trend koji je pokrenula.

Njemice su pokrenule stvar, vidjet ćemo hoće li se u budućnosti gimnastičarke odlučiti na pokrivanje svojih tijela.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider