Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Rezultat karijere

Nestvarna brzina: Austrijska skijašica jurila brže nego ijedan skijaš!

Skijašice su ovog vikenda imale trostruki program u brzim disciplinama u kanadskom Lake Louiseu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vikend koji je iza nas ponudio je tri utrke u brzim disciplinama u Svjetskom kupu skijašica. Bilo je zanimljivo jer su u tri utrke (dva spusta i jedan superveleslalom) smo vidjeli tri različite pobjednice, a svojevrsnu pobjedu odnijela je i 23-godišnja Austrijanka Nina Ortlieb.

Ona se, doduše, nije uspjela popeti na pobjedničko postolje, ali u nečemu je bila nenadmašna - u utrci spusta u petak joj je u jednom trenutku izmjerena brzina od nevjerojatnih 127.84 km/h.

Da je to postigla na snijegu na nekakvom skuteru ili zimskom motoru, bilo bi to impresivno, a ona je toliko jurila na - skijama.

Koliko je to zapravo ludo brzo bilo, možda najbolje svjedoči podatak da nitko od njenih muških kolega koji su u subotu vozili spust u američkom Beaver Creeku nije skijao tolikom brzinom.

Ortlieb se definitivno bacila "na glavu" i prava je sreća što je uopće došla do cilja odnosno što nije nigdje izletjela pri toj brzini. Na koncu je završila četvrta što joj je najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri, a pobjedničko postolje izmaklo joj je za 21 stotinku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider