Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
optužila ga supruga

Ljubimac žena, nasilnik i ovisnik o kocki lažirao COVID potvrdu, zbog čega će ostati bez milijuna

Evander Kane, zvijezda američke NHL-lige, lažirao je COVID potvrdu, zbog čega je dobio tešku suspenziju.

Hokejaša San Jose Sharksa Evandera Kanea (30) Nacionalna hokejaška liga (NHL) suspendirala je na 21 utakmicu bez plaće zbog kršenja pravila o bolesti COVID-19.
Kane je suspendiran nakon što je otkriveno kako je svojem klubu i NHL-ligi navodno podnio lažnu karticu o cijepljenju.

"Iako smo zadovoljni Evanderovom predanošću, iznimno smo razočarani njegovim zanemarivanjem zdravstvenih i sigurnosnih protokola koje su uspostavile NHL i NHLPA," poručili su iz kluba.
Napadač se ispričao svojim suigračima, klubu i navijačima te obećao kako će u budućnosti "donositi bolje odluke".

"Pogriješio sam, zbog čega iskreno žalim i preuzimam odgovornost", rekao je Kane, koji će izgubiti oko 1,6 milijuna dolara plaće, a novac će otići u Fond za pomoć igračima.

"Tijekom suspenzije sudjelovat ću u savjetovanju koje će mi pomoći u donošenju boljih odluka u budućnosti. Kad suspenzija završi, planiram se vratiti na led uz veliki trud, odlučnost i ljubav prema hokeju", poručio je 30-godišnji Kanađanin.

Inače, Kane je itekako poznat po svojem problematičnom ponašanju i sklonosti kockanju. Prije dvije godine je napustio jedan kasino u Las Vegasu, gdje je imao utakmicu, s dugom od čak pola milijuna dolara.

U prvom mjesecu ove godine objavio je osobni bankrot i dug od više od 20 milijuna dolara, a njegova supruga Ena ga je ljetos optužila kako se zadužio kod ilegalnih kladionica te se kladio i na utakmice u kojima je igrao.

Nedavno je u intervjuu ESPN-u priznao da ima problem s ovisnošću, a od prije nekoliko godina prate ga optužbe za fizičke napade na jednu ženu u hotelu te u jednoj tučnjavi u baru u Buffalu.

NHL je također objavio i kako ne postoje dokazi o navodnom seksualnom i fizičkom zlostavljanju, koje je prijavila njegova bivša supruga Ena.

Kane je prošle sezone predvodio Sharkse s 22 gola i 27 asistencija u 56 utakmica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider