Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Novi svjetski prvak

Nećete vjerovati koliko ima godina: Iza svega stoji tužna životna priča!

Brazilski atletičar Alison Dos Santos postao je svjetski prvak u utrci na 400 metara s preponama.

Brazilski atletičar Alison Dos Santos završio je utrku s vremenom 46,29 sekundi i postao svjetskim prvakom, ali ne bi bio globalna vijest da nije do njegovog izgleda.

Naime mladi Brazilac rođen je 2000. godine, a svi su ostali u šoku kada su saznali da se radi tek o 22-godišnjem mladiću. Iza svega ipak stoji puno teža životna priča koja je ostavila traga na atletičara.

gol expired Borussija ekspresno pronašla zamjenu za Hallera: Plaćen 35 milijuna eura, a zatim mu otkriven rak divider

Naime, Dos Santos je već kao 10 mjesečna beba doživio strašnu nesreću. Jedne večeri njegova je baka u tavi pekla ribu. Dječak je slučajno udario dršku tave, zbog čega je ona ispala, a vruće ulje prolilo mu se po glavi. Brazilac je zadobio opekline trećeg stupnja i proveo je nekoliko mjeseci u bolnici. I dan danas na tijelu ima mnogo ožiljaka od te nesreće. Nalaze se uglavnom na čelu, licu, prsima i lijevoj ruci.

gol expired Fanovi dobili još jednu borbu koju su tražili: Ivica Trušček nakon Vase i Jankovića ide po "skalp" njihovog trenera divider

Početci u atletici nisu bili lagani, a kao Dos Santos je kao dječak bio veoma povučen i sramežljiv zbog svojih ožiljaka. Nosio je kapu kada god je mogao, a svi tvrde da je bio veoma šutljiv.

Novi svjetski prvak iza sebe ima već sjajnu karijeru, osvojio je broncu na Olimpijskim igrama u Tokiju prošle godine, a 2019. također ima broncu s Panameričkih igara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider