Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
profesor

Hrvatski junak Šunjić je birao između utakmice i ispita matematike, a igra drugoligaški rukomet

Mate Šunjić ima 34 godine, a oduševio je protiv Srbije na Euru.

Hrvatska je pobijedila Srbiju 23:20 i došla na korak do drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva.

Izabranici Hrvoja Horvata oduševili su velikom borbom, a igra u obrani je bila vrhunska, Srbi su nam zabili samo 20 golova i to je najveći dokaz.

Jedan od neočekivanih junaka bio je drugi golman Mate Šunjić. Golman rodom iz Metkovića konačno je dočekao pravu priliku i zablistao.

gol expired Tko je Tin Lučin? Kaleb kaže da je je isti Lacković, slučajno je završio na Euru divider

U drugom poluvremenu u trenucima kad se lomila utakmica, 34-godišnji Metkovčanin Mate Šunjić je upisao tri uzastopne obrane.

"Nije bitno koliko me se čekalo, bitno je da sam ja uvijek uživao kad sam bio u reprezentaciji. Pojedinci nisu bitni svih ovih godina, ekipa uvijek izbaci pojedince. Moja uloga je takva kakva jest, najbitnije je da je ekipa pobijedila i da smo pokazali veliko srce, veliku borbu. Svatko ima svoj posao, svoju ulogu na terenu, pa tako i mi golmani imamo zadatak da pokušamo nešto obraniti."
"Francuska je kvalitetnija ekipa od Srbije. To je velika sportska nacija i nadam se da tu neće kalkulirati", poručio je Šunjić o raspletu utakmice Francuska - Srbija koja se igra u ponedjeljak.

Profesor matematike

Šunjić je 2010. magistrirao na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Odluku da će studirati matematiku donio je još početkom srednje, rasturao je s prosjekom ocjena u gimnaziji, imao je prosjek 5,0.

Birao je između ispita i utakmice

''Bilo je takvih situacija, profesori na faksu znali su me puštati da odem malo ranije s predavanja ili smo u mojem klubu Medveščak odgodili utakmicu ako je to bilo moguće. Imao sam razumijevanja s obje strane. No neki profesori na faksu i ne znaju da igram, a oni koji znaju nisu mi pravili probleme, pogotovo što nema mnogo studenata na matematici koji se profesionalno bave sportom'', rekao je Šunjić za Jutarnji još za vrijeme studiranja.

gol expired Na utakmici protiv Srbije svi su gledali dres hrvatskog navijača, ovo je neviđeno! divider

Išao na državna natjecanja

Šunjić je u srednjoj školi na matematičkim natjecanjima također ostvario zapažene rezultate na državnoj razini.

Mate je još kao dijete s prijateljima igrao rukomet, a i njegova majka Ana se kao djevojka bavila rukometom i igrala je upravo na poziciji vratara.

Igra drugu ligu

Šunjić trenutno brani u drugom rangu francuskog rukometa za Ivry koji je vodeći, a naš je golman s 34 posto obrana trenutno četvrti vratar lige.

U karijeri je dugo igrao za Nexe, a branio je i za Medveščak, Metković, Créteil…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider