Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
spominjali i četverac

Nije kraj braće Sinković, najavili su novu disciplinu: Novozelandski novinar oduševio komentarom

Trofejni hrvatski veslači Valent i Martin Sinković osvojili su naslov olimpijskih pobjednika u dvojcu bez kormilara na OIimpijskim igrama u Tokiju.

Braća Sinković u svom su stilu krenuli jako sa starta i odmah zasjeli na čelo te na kraju zasluženo osvojili novo olimpijsko zlato za Hrvatsku. Nakon 500 metara imali su 1,16 sekundi prednosti ispred drugih Danaca, a više od dvije sekunde od ostale četiri posade.

Na polovici utrke Sinkovići su već bili dužinu čamca ispred prvih pratitelja Rumunja i Danaca, a tu su prednost držali sve do posljednjih 200-tinjak metara.

U samoj završnici odlični Rumunji Marius Cozmiuc i Ciprian Tudosa uspjeli su im se približiti, ali Sinkovići su odbili taj napad i ciljem prošli s 1,29 sekundi prednosti. Broncu su osvojili Danci Frederic Vystavel i Joachim Sutton.

gol expired Zlatni Sinkovići ispisali povijest: ''Trener nam je rekao da ako ne želimo kiseli doći kući ženama…'' divider

''Rumunji su nas testirali do krajnjih granica jer su krenuli u napad puno ranije nego što smo mislili, već na 1000 metara. Pojačali smo na nekih 750 metara i onda smo popustili u završnici jer je bilo dosta vala i pojavio se umor. Došli smo pobijediti i to smo uspjeli", kazao je Valent kroz smijeh.

"Uvjeti su bili gori u polufinalu, a sve što smo dogovorili s trenerom, to smo i ostvarili. Rumunji su nas iznenadili, ali smo znali da moramo napraviti razliku prije finiša jer su vrlo dobri u završnici. Vratio nam se osjećaj od prije pet godina, ispisali smo povijest", izjavio je Martin te dodao:

"Sada idemo na odmor, ja idem tri tjedna. Sada ćemo i lakše trenirati, nema više pritiska i onih 10 posto više koje daješ na treningu jer je olimpijska godina. Sjećam se rujna nakon Rija, baš sam guštao trenirati.''

gol expired Martin i Valent Sinković: Hrvatska braća koja su toliko puta pokorila svijet, sve je počelo još 2008. godine divider

Valent najavio povratak u staru disciplinu, spominje i četverac

O planovima braća Sinković razmatraju nekoliko opcija.

"Nemamo još planove za Pariz, ali vratit ćemo se dublu. Postoje neki planovi i za četverac, tu su braća Lončarić, vidjet ćemo. Za četverac mora biti samo razina borbe za zlato, jedino to priznajemo", izjavio je Valent.

Treća je ovo olimpijska medalja za braću Sinković, i to u trećoj različitoj disciplini, nakon srebra u četvercu na pariće iz Londona 2012. te zlata u dvojcu na pariće iz Rio de Janeira 2016. Kreator svih tih njihovih uspjeha je trener Nikola Bralić.

"Većina veslača tu je lakša od nas, ali ja sam znao da smo tehnički i fizički bolji od ostalih i da neće biti problema. Na svim trkama bili smo najbrži na 500 ili 1500 metara i zadatak je bio zapeti do 1000 metara, ostaviti ostale za dužinu-dvije čamca i kontrolirati utrku, bez nepotrebnog naprezanja. Kako smo se dogovorili, tako smo sve i realizirali. Znali smo da su Rumunji najozbiljniji suparnici", kazao je Bralić, koji je na pitanje koja mu je draža zlatna olimpijska medalja odgovorio:

''Nije još kraj, vraćaju se u dvojac na pariće''

"Rio. Rio je bio prvo zlato, a i ostvareno je u nemogućim uvjetima. Ali bit će ih još. Nije još kraj, potrajat će oni, a i ja još malo. Imam viziju za 2024. i Pariz, kada se Sinkovići vraćaju u dvojac na pariće. Tada ćemo znati je li kriva desna ili lijeva ruka", našalio se Bralić nakraju.

U trenutku prolaska braće kroz miks-zonu jedan od nazočnih novozelandskih novinara se okrenuo i samo rekao:

"Nadljudi."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider