Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Muškarci biraju

Najljepša njemačka sportašica rekla zbogom: Nordijska boginja šokirana izborom

Poznata njemačka odbojkašica Mareen von Römer odlučila je zaključiti bogatu karijeru…

Mareen von Römer, mnogima poznatija pod djevojačkim prezimenom Apitz, odlučila je reći zbog odbojci. Ta je vijest poprilično odjeknula u Njemačkoj.

Von Römer dugo je godina važila za ponajbolju njemačku odbojkašicu i sportašicu općenito.

Osim odličnim igrama i zapaženim sportskim uspjesima karijerom, tijekom karijere privlačila je pažnju šire javnosti i svojim izgledom. U jednoj anketi proglašena je za najljepšu sportašicu Njemačke. Sa svoja 182 centimetra, vitkim stasom i dugom plavom kosom plijeni pažnju gdje god se pojavi.

gol expired Legendarni Rivaldo vjeruje da smo možda dobili novog Ronalda: ''Igrač svjetske klase'' divider

Rođena je u Dresdenu 1987. U tamošnjem Dresdner SC-u provela je veći dio karijere, punih 13 godina. Tu je i zaključila karijeru. U Njemačkoj je još igrala za Olympiju iz Berlina, a u inozemstvu za francuski Cannes i azerbajdžanski Azeyrol Baku. Osvojila je dva naslova njemačkog prvenstva, tri Kupa, a bila je i viceprvakinja Europe s reprezentacijom. Upisala je čak 145 nastupa za Njemačku.

Nakon što je propustila cijelu prošlu sezonu zbog upale pluća, što je posebno delikatno u svjetlu krize s koronavirusom, odlučila je da neće čekati nastavak natjecanja te je prije javno obznanila prekid karijere. 

„Nije kriza jedini razlog. Već duže vrijeme vukla sam ozljede. Razmišljala sam da se vratim, ali onda nas je pogodila ova pandemija. Imala sam vremena dobro razmisliti i odlučila sam da je najbolje reći zbogom. Odluka je sazrela u meni tako da sam je emocionalno dobro podnijela. Nije lako oprostiti se nakon tolikih godina“, priča odbojkašica s izgledom nordijske boginje.

gol expired Bivši Vatreni koji igra i s 38 godina: ''On se ni s kim ne može uspoređivati'' divider

Kaže da se ne planira baviti trenerskim poslom.

„Bit ću samo obična navijačica. Trenerski posao oduzima puno vremena. Ne mislim raditi na profesionalnoj razini, ali možda ću trenirati djecu, učiti ih osnovama odbojke.“

Dugo je godina bila nositeljica igre njemačke reprezentacije. Baš na njezinoj poziciji reprezentacija ima puno problema jer je i dugogodišnja reprezentativka Denis Hanke također objavila kraj karijere. Odlaskom njih dviju nastala je velika rupa na mjestu tehničarke, no morat će se nekako snaći.

Zanimljivo je da je 2017. izabrana za najljepšu njemačku sportašicu u izboru Playboya. Izabrali su je čitatelji popularnog muškog magazina. Nije ni znala da je u izboru. To je saznala tek kada su je obavijestili da je pobijedila. Kaže da se osjećala više zatečeno nego euforično.

gol expired Ovu povijesnu scenu svi pamte: Mourinho konačno otkrio što je dobacio Guardioli i Ibri divider

„Ma, bila sam ponosna, naravno, ali voljela bih da sam nešto znala o tome prije nego što su me izabrali. Kada je to objavljeno i kada je za to saznala cijela Njemačka, bila sam potpuno zbunjena. Isprva sam htjela propasti u zemlju“, sa smiješkom je zaključila.

Ostaje živjeti u Dresdenu, gdje se prije dvije godine udala i otud plemenito prezime. Inače radi u banci, specijalizirala se za bankarski marketing. 

  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider