Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
hrabar otpor rukometašica

Hrvatska vodila, ali norveški uragan bio je previše: Rukometašice upisale prvi poraz

Hrvatice se danas nadaju novom čudu na rukometnom Euru, ovaj put protiv Norvežanki.

Norveška reprezentacija zaustavila je pobjednički niz hrvatskih rukometašica na Europskom prvenstvu u Danskoj svladavši ih u subotnjem dvoboju u Koldingu s 36:25 (15:14), čime su osigurale prvo mjesto u skupini 2 glavne faze i plasman u polufinale.

Hrvatska, koja je ostala na šest bodova, borit će se za drugo mjesto s reprezentacijom Njemačke, koja je u subotu s uvjerljivih 32:25 nadigala Mađarsku.

U porazu od Norveške najefikasnija u hrvatskoj reprezentaciji bila je Ćamila Mičijević sa sedam pogodaka, a po pet su postigle Ana Debelić i Valentina Blažević. Norvežanke je sa sedam golova predvodila Henny Reistad. Šest pogodaka postigla je Stine Oftedal, a po pet Nora Mork i Veronica Kristiansen.

Lucija Bešen je imala šest obrana, a branila je cijelu utakmicu, dok je Tea Pijević obranila jedan sedmerac.

gol expired Kalkulacije: Hrvatice same odlučuju o polufinalu, ali treba navijati i za Nizozemsku divider

Hrvatske rukometašice su zahvaljujući preciznosti Ćamile Mičijević na početku dvoboja držale minimalnu prednost (3:2) nakon četiri minute igre. No, dvije pogreške su bile dovoljne da proradi kontranapad Norvežanki koje su s tri pogotka u manje od 90 sekundi stigle do prvog vodstva.

Najbolji strijelac Norveške Nora Mork je s dvije uzastopne realizacije sedmeraca u 12. minuti dovela svoju reprezentaciju do četiri gola prednosti (10:6).

Prepoznatljiva borbenost izabranica Nenada Šoštarića došla je do izražaja u sljedeće četiri minute, kad su s tri uzastopna pogotka hrvatske rukometašice došlo ponovno na samo gol zaostatka (9:10). Ipak, Norvežanke su s dva uzastopna gola opet došle do tri pogotka više (12:9) u 18. minuti, odnosno 14:11 u 22. minuti.

Hoće li rukometašice izboriti polufinale Eura?

Ukupno glasova:

No, do kraja poluvremena Hrvatice su Norvežankama dopustile još samo jedan gol, a postigle tri pa je prednost najtrofejnije reprezentacije u povijesti europskih prvenstava nakon 30 minuta bila minimalna (15:14).

Hrvatska je bila konkurentna i na početku drugog dijela, sve do ''bombe'' s devet metara Ćamile Mičijević za 18:18 u 34. minuti. U sljedećih šest i pol minuta Hrvatska je ostala bez pogotka, a nekoliko izgubljenih lopti i obrana Silje Solberg dovelo je do norveške serije 5-0 i prve osjetnije prednosti u 40. minuti (23:18).

Rastrčane Norvežanke i razbranjena Solberg nastavile su istim tempom i u sljedećih deset minuta te je nakon 50 minuta igre i serije 7:0 njihova prednost došla na +11 (31-20). Norvežanke su s tom prednošću, najvećom na utakmici, i završile dvoboj (36:25).

U drugoj utakmici u skupini 2 Njemačka je s uvjerljivih 32:25 (13:11) nadigrala Mađarsku. Njemice su ovom pobjedom ostale u igri za polufinale, a do trijumfa ih je predvodila Emily Bolk s pet pogodaka. Katrin Gitta Klujber je postigla osam golova za Mađarice koje su ostale bez izgleda za plasman u borbu za odličja.

 

HRVATSKA - NORVEŠKA (25:36)

Kolding. Sydbank Arena. Sutkinje: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (Francuska).

HRVATSKA: Bešen 6 obrana, Pijević 1 obrana; P. Posavec, Krsnik 2, S. Posavec 1, Mičijević 7, L. Kalaus 2, D. Kalaus, Ježić 2, Japundža 1, Šimara, Debelić 5, Mamić, Vidak, Blažević 5, Prkačin

NORVEŠKA: Solberg 4 obrane, Lunde 6 obrana; Reistad 7, Arntzen 2, Kristiansen 5, Frafjord, Loke 2, Skogrand, Mork 5 (4), Oftedal 6, Aune, Dale 3, Jacobsen 2, Herrem 3, Solberg-Isaksen 1, Breistol

SEDMERCI: Hrvatska -, Norveška 4/5

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Norveška -

 

Hrvatska - Norveška 25:36

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider