Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
glavu gore, djevojke!

Hrvatska ipak bez finala: Francuskinje su bile prejake, ali naše cure imaju još jednu veliku priliku

Hrvatske rukometašice poražene su od Francuske u polufinalu Europskog prvenstva.

Hrvatske rukometašice nisu uspjele slaviti protiv aktualnih europskih prvakinja Francuskinja i tako izboriti finale Europskog prvenstva u Danskoj.

Francuskinje su bile uvjerljive s 30:19 te su opravdale status velikog favorita.

Naše su djevojke napravile već pravo čudo prolaskom dvije skupine te su opravdano dobile epitet senzacije ovog Eura. Hrvatska će u nedjelju od 15:30 igrati za brončanu medalju što bi bio novi najveći uspjeh u povijesti našeg ženskog rukometa. Protivnik će biti poznat večeras, Danska i Norveška igraju od 20:30.

Po tri pogotka za Hrvatsku postigle su Dora Krsnik, Katarina Ježić i Valentina Blažević, a po dva pogotka postigle su Ćamila Mičijević, Dejana Milosavljević, Andrea Šimara i Ana Debelić. Tea Pijević je imala sedam obrana.

Francuskinje jednostavno prejake

Na početku dvoboja Hrvatska je dobro koristila koncentraciju francuske obrane na Ćamilu Mičijević pa su golovima Larisse Kalaus i Ane Debelić izabranice Nenada Šoštarića držale minimalnu prednost. Mičijević se u 8. minuti uspjela osloboditi za svoj prvi pogodak kojim je Hrvatska povela 3-2 i ništa nije upućivalo na ono što će uslijediti - 11 minuta čiste praznine.

Francuskinje su napravile seriju 9-0 zahvaljujući pokretljivom i brzom napadu, u kojem su prijetnje dolazile sa svih strana. Iste takve bile su izabranice Oliviera Krumbholza i u obrani, što je rezultiralo brojnim kontranapadima i polukontrama nakon izgubljenih lopti hrvatskih rukometašica, a njih je u prvom poluvremenu bilo previše - čak 11.

No, kad bi se i pojavila neka pukotina u francuskoj zoni, ako bi i prošla akcija na krila, izostala je realizacija. Amandine Leynaud je svojim početnim obranama utjerala strah u kosti hrvatskim rukometašicama koje su nakon toga pogađale vratnice i promašivale kad bi se našle "oči u oči" s francuskom vratarkom.

Od 19 šuteva u prvom poluvremenu, samo osam je išlo unutar okvira vrata, a pet ih je završilo u mreži. S druge strane Francuskinje su iz 25 pokušaja postigle 15 pogodaka.

Može li Hrvatska do bronce na EP-u?

Ukupno glasova:

U drugo poluvrijeme su hrvatske rukometašice krenule s četiri pogotka u prvih pet minuta i smanjile su zaostatak na sedam golova koji su imale i u 40. minuti (12-19). No, onda je opet uslijedilo sušno razdoblje u kojem su Šoštarićeve izabranice u devet minuta postigle samo jedan pogodak pa su Francuskinje opet došle do dvoznamenkaste prednosti s kojom su i završile dvoboj te pobjedom 30-19 zasluženo izborile mjesto u finalu te ih jedna pobjeda dijeli od obrane naslova europskih prvakinja koji su prije dvije godine osvojile na domaćem terenu.

Hrvatska je u drugom poluvremenu bila konkurentnija i brža u napadu, s igračicama koje su uglavnom bile navijačice u prvom poluvremenu. Francuska obrana je odlično bila pripremljena za Ćamilu Mičijević, ali i za ostale hrvatske adute, a velik posao su obavile i vratarke koje su zaustavile 11 od 30 udaraca koji su išli unutar okvira.

HRVATSKA - FRANCUSKA 19-30 (5-15)

HERNING. Dvorana: Jyske Bank BOXEN. Sutkinje: Karina Christiansen, Charlotte Hansen (Danska).

HRVATSKA: Bešen, Pijević 7 obrana; P. Posavec, Krsnik 3 (3), S. Posavec, Mičijević 2, Milosavljević 2, L. Kalaus 1, D. Kalaus, Ježić 3, Japundža, Šimara 2, Debelić 2, Mamić, Vidak 1, Blažević 3

FRANCUSKA: Leynaud 3 obrane, Darleux 8 obrana; Nocandy 2, Coatanea, Valentini 2, Zaadi Deuna 4 (1), Kouyate 1, Niakate 4, Dembele Pavlović 3, Sercien Ugolin 2, Flippes 2, Kanor, Edwige, Foppa 2, Nze Minko 4, Lacrabere 4 (2)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute, Francuska 2 minute

SEDMERCI: Hrvatska 3/3, Francuska 3/5

Hrvatska - Francuska 19:30

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider