Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"očekujem tešku atmosferu"

Červar najavio dvomeč sa Srbijom: "Njima je to zadnji vlak, napravit će pritisak u Beogradu"

Kauboji će igrati protiv Srbije 11. travnja u Beogradu i 14. travnja u Zadru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je u petak na konferenciji za medije u Zagrebu popis od 18 igrača na koje računa za dva kvalifikacijska dvoboja za Europsko prvenstvo 2020. u kojima će naši rukometaši igrati protiv Srbije, 11. travnja u Beogradu te 14. travnja u Zadru.

Reprezentacija će se okupiti u ponedjeljak, 8. travnja, u 12.30 sati ispred zagrebačkog hotela Panorama, odakle će krenuti put Osijeka u kojem će biti do 10. travnja. Nakon toga, reprezentacija putuje za Beograd gdje ih 11. travnja, s početkom u 18 sati, u dvorani Aleksandra Nikolića čeka dvoboj 3. kola skupine 2 kvalifikacija za EP 2020.

Iz Beograda će naša reprezentacija otputovati u Zadar, gdje će 14. travnja po drugi put odmjeriti snage sa srpskom reprezentacijom, a dvoboj u dvorani Krešimića Ćosića će započeti u 20.30 sati.

Hrvatska je vodeća u skupini 2 s maksimalna četiri boda iz dvije utakmice, ispred Švicarske sa dva boda, dok Belgija i Srbija imaju po jedan. Plasman na Europsko prvenstvo izborit će dvije najbolje reprezentacije iz svake od osam skupina te još četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

"Bitno je čim prije osigurati EP, bez obzira na sve"

Dvije pobjede protiv Srbije bi Hrvatsku već dva kola prije kraja odvele na Europsko prvenstvo, ali izbornik Červar ne misli da će to biti lako ostvariti, što zbog izostanaka u našoj reprezentaciji, što zbog situacija u kojoj je reprezentacija Srbije.

"Njima je to 'zadnji vlak', napravit će veliki pritisak u Beogradu. Nemamo neke ključne igrače, opet nismo kompletni. U Beogradu je interes velik, očekujem iznimno tešku atmosferu, kao 2012. u polufinalu EP-a, ali bitno je čim prije osigurati EP, bez obzira na sve. Na SP-u su dečki pokazali veliko srce kad je bilo najteže, vjerujem da će biti i sada tako", rekao je Lino Červar koji za ovu akciju nije mogao računati na Luku Cindrića, Marina Marića, Domagoja Pavlovića...

"Izbornik ima teškoće s odabirom, izranjavani smo, nismo kompletni. Raduje nas povratak Marka Mamića, koji nije bio na SP-u. Nadamo se skorom povratku ozlijeđenih igrača. Teške nas utakmice očekuju, ona u Beogradu je utakmica "visokog rizika". Ljudi iz dva saveza sastajali su se u pripremi pa smo odlučili da neće biti gostujućih navijača na obje utakmice, nastojimo tenzije svesti na minimum. Najvažnije je da osvojimo minimalno četiri boda u sljedeće četiri utakmice da se plasiramo na EP", rekao je dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac.

Promjene u stožeru reprezentacije

Uz probleme seniorske reprezentacije, Gobac je ukazao i na jedan koji se pojavljuje u nižim dobnim kategorijama te najavio sankcije.

"Klubovi su počeli diktirati dolazak na utakmice. Ako se netko ne odazove, neće igrati ni u seniorskim kategorijama. One koji ne dođu na poziv svih reprezentacija, trajno ćemo izbaciti iz svih kategorija."

O čemu se konkretno radi pojasnio je direktor reprezentacije Igor Vori.

"Pokušali su neki klubovi nagovoriti mlađe igrače da se ne odazovu pozivu za reprezentacije. Klubovi to moraju ispoštovati jer nam slijedi juniorski SP u Španjolskoj. To je svima ulaznica za A selekciju, sami su rekli da s njihove strane nema problema, valjda će se i klubovi 'opametiti'. Riječ je o Ivanu Martinoviću i još nekima, što nije korektno od strane klubova. Moramo braniti svoj interes."

U stožeru seniorske reprezentacije došlo je do promjena. Davora Dominikovića je na mjestu pomoćnika Line Červara zamijenio Silvio Ivandija, a za fizičku pripremu igrača brinut će Miljenko Rak. Vori je zahvalio starim članovima stožera na njihovom doprinosu te poželio dobrodošlicu novima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider