Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Kvalifikacije za EP: Pomlađeni Kauboji nastavili izvrstan niz

Iako u izrazito pomlađenom sastavu, hrvatska muška rukometna reprezentacija pobijedila je u Turnu Severinu domaću Rumunjsku s 30-25 (14-14)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sastavu hrvatskog izbornika Slavka Goluže nije bilo vedeta poput Balića, Vorija, Lackovića, Buntića ili Zrnića, ali je Hrvatska svejedno izborila nove bodove. Plasman na Europsko prvenstvo u Srbiji sljedeće godine ostvarila je već i prije ove utakmice. S Rumunjima nije bilo onako lako i jednostavno kao u Karlovcu, u listopadu prošle godine, kada je Hrvatska slavila s 34-22.

Naprotiv, u prvom dijelu su vodili i jedni i drugi, a završilo je 14-14. I u nastavku su Rumunji dosta dugo držali utakmicu u neizvjesnosti, ali Hrvatska je ipak bila bolja i kvalitetnija. Naši su rukometaši poveli u 56. minuti s 27-23, Rumunji su još malo zaprijetili s dva gola zaredom, ali su Golužini igrači mirno i koncentrirano odradili završnicu.

Ivan Čupić bio je s 9 golova najefikasniji u Hrvatskoj, s time da je sedam pogodaka postigao iz sedmeraca.

Hrvatska je vodeća u skupini s maksimalnih 10 bodova, Španjolska i Litva imaju po 4 boda, a Rumunjska je bez bodova. Litva i Španjolska će svoj ogled 5. kola odigrati u četvrtak.

Zadnju utakmicu u ovim kvalifikacijama će Hrvatska odigrati u nedjelju u Poreču (18 sati) protiv Litve.

Kvalifikacije za EP rukometaša, skupina 2:

Rumunjska – Hrvatska 25-30

Litva – Španjolska (četvrtak)

Redoslijed: 1 Hrvatska 10, 2. Španjolska 4 (-1), 3. Litva 4 (-1), 4. Rumunjska 0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider