Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
sanjao je to

Hrvatska ''ukrala'' Austriji igrača koji je već igrao na velikim prvenstvima: Rekli su mu da je lud

Kristian Pilipović dugo je sanjao hrvatski dres, napustio je Austriju i konačno ispunio svoje snove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija 1. studenoga se okuplja prvi put nakon ljeta. Hrvatski rukometaši pripremaju se za Euro u siječnju koje se igra u Mađarskoj i Slovačkoj, a izbornik Hrvoje Horvat objavio je popis igrača za okupljanje.

Na njemu nema Šege i Karačića, koji bi trebali doći na iduće okupljanje, a na popisu se našao i jedan debitant. Riječ je o golmanu Kristijanu Pilipoviću, 26-godišnjem igraču rođenom u Đakovu, iza kojeg su već dva prvenstva koja nije igrao za svoju zemlju.

Pilipović je prije nekoliko godina dobio poziv u reprezentaciju Austrije, za koju je igrao na europskom i svjetskom prvenstvu. Bio je tamo prvi golman, Austrija mu je sve dala, ali onda je shvatio da nije sretan i da mora nešto promijeniti. Sanjao je hrvatski dres, igrao je za Austriju, a navijao za Hrvatsku i pjevao hrvatsku himnu.

Poručio je Austrijancima da odlazi, oni nisu bili sretni s tom odlukom, dugo je rješavao papire s IHF-om i sada je konačno uspio te će uskoro ispuniti svoje dječačke snove, a to je nastup za Hrvatsku.

Rekli su mu da je lud

Austrijanci su mu na odlasku poručili da je lud jer odlazi u Hrvatsku. Nisu mogli vjerovati što se događa, bio je to šok za njih jer im odlazi prvi golman, zahvalio se i skinuo austrijski dres koji je otpočetka bio uteg za njegovu karijeru.

Danas igra u švicarskom Schaffhausenu, koji već godinama igra u Europi, a pred njim su tek najbolje godine u životu rukometnog golmana.

Popis za okupljanje:

Vratari: Pešić (Meškov), Pilipović (Schaffhausen), M. Mandić (PPD Zagreb)

Lijeva krila: D. Mandić (PPD Zagreb), Mihić (Wisla)

Desna krila: Čupić (PPD Zagreb), Mileta (Nexe)

Pivoti: Šušnja (Wisla), Šipić (PPD Zagreb), Načinović (Montpellier)

Lijevi vanjski: Jaganjac (Nexe), Srna (PPD Zagreb)

Desni vanjski: Martinović (Hannover), Šebetić (Motor)

Srednji vanjski: Pavlović (Melsungen), Gadža (Vardar), Cindrić (Barcelona), Duvnjak (Kiel), Lučin (Ewisla)

Pričuve: Car (Nexe), Manci Mičević (Nexe), Jelinić (Nexe), Grahovac (PPD Zagreb), Vistorop (PPD Zagreb), Klarica (PPD Zagreb), Matanović (PPD Zagreb), Kozina (Goppingen), Kuduz (Vardar).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider