Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Naše gore list

U Walesu je popularan kao Bale, a ima hrvatsko prezime: Stiže u Hrvatsku!

Sljedećeg tjedna u Zagreb stiže jedan od velških heroja ragbijaškog Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Justin Tipuric reprezentativac je Walesa s kojim je prije samo mjesec dana na Svjetskom prvenstvu u Japanu osvojio odlično četvrto mjesto. Justinov djed bio je Hrvat koji se nakon II. svjetskog rata odselio u Wales.

Ovog ponedjeljka, u sklopu trodnevnog posjeta Hrvatskoj, Justin će u organizaciji Britanske ambasade u Zagrebu i Hrvatskog ragbijaškog saveza prvo obići Središnji državni ured za šport, nakon čega će se na Ragbi centru Rudeš družiti s našim mlađim i starijim ragbijašima te im na terenu pokazati nekoliko trikova. S njim je u Hrvatsku stigao i otac Andy, koji će u okolici Zagreba za to vrijeme posjetiti rodbinu.

Justinov djed Dragutin u Wales je odselio 1945., nakon što je pušten iz ratnog zarobljeništva, no veza obitelji Tipuric s Hrvatskom time nije nestala; redovno ovdje dolaze na odmor i posjećuju obitelj, a za djedovu domovinu vežu ih lijepe uspomene – Justin se 2014. u Dubrovniku i oženio.

gol expired Ždrijeb za EURO 2020: Hrvatska saznala grupu, otvara 14. lipnja s Engleskom na Wembleyju! divider

Prije dvije godine preko prijatelja Tonćija Buzova, bivšeg kapetana, a danas pomoćnog trenera hrvatske ragbijaške reprezentacije, u Splitu je posjetio i Ragbi klub Nadu, dok isto za nekoliko dana čeka i zagrebačke obožavatelje. Za ovaj posjet, Justin je oslobodio vrijeme između reprezentativnih obveza, a već ga u subotu čeka utakmica u koju će, pod novim izbornikom, ući kao kapetan.

Iako je u Hrvatskoj možda manje zvučno ime, radi se o svjetskoj zvijezdi, u Walesu po popularnosti uz bok Garethu Baleu ili Craigu Bellamyju, njihovim najpoznatijim nogometašima. Svjetsko prvenstvo u ragbiju jedno je od najvećih sportskih događaja na svijetu, po gledanosti odmah iza onog nogometnog i Ljetnih olimpijskih igara, a Walesu je ovog listopada medalja izmaknula za dlaku. Za novi pokušaj osvajanja svjetske medalje morat će pričekati četiri godine, kada vjerujemo da će, pod vodstvom našeg Justina, opet biti među favoritima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider