Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sportski spektakl

Još jedno natjecanje za pamćenje na Starom mostu

Treće natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u Mostaru ispunilo je očekivanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred 17.000 posjetitelja najbolji svjetski skakači i skakačice danas su priredili vrhunski sportski spektakl i demonstrirali pravu čaroliju skokova. Na kraju ovog dana za pamćenje, kao novi kralj i kraljica Starog mosta na tron su se popeli Cesilie Carlton i Gary Hunt.

Do početka natjecanja plažu ispod Starog mosta preplavila je rijeka od 17.000 gledatelja iz svih dijelova BiH, regije, ali i svijeta. Naravno, pokazalo se da su imali itekako dobar razlog za dolazak. Preko dva sata vrtoglavih skokova i nevjerojatnih akrobacija u zraku, sjajna atmosfera i vatrena publika, dramatično natjecanje puno preokreta - zadovoljeni su svi uvjeti da jedan događaj ponese epitet spektakla za pamćenje.

U konkurenciji muškaraca, šesterostruki prvak Gary Hunt je iz trećeg pokušaja konačno uspio trijumfirati u Mostaru. Drugi je bio Steven LoBue (SAD), dok je osvajanjem trećeg mjesta veliko iznenađenje priredio 22-godišnji skakač iz Rusije Nikita Fedotov, kojem je ovo bio debitantski nastup u Red Bull Cliff Diving Svjetskom prvenstvu.

U natjecanju žena pobjedu je odnijela Amerikanka Cesilie Carlton, koja je prošle godine u Mostaru bila druga. Slijede je Helena Merten (Australija) na drugom i Anna Bader (Njemačka) na trećem mjestu. Ovakav rasplet u Mostaru sasvim neočekivano je unio neizvjesnost u prvenstvo žena. Naime, aktualna prvakinja Australka Rhiannan Iffland morala je propustiti natjecanje zbog povrede koju je pretrpjela na treningu u petak. Sada joj se nekoliko skakačica priključilo u utrci za titulu i sve će ipak biti odlučeno na posljednjoj postaji sezone, krajem listopada u Čileu.

Sve u svemu, na Starom mostu svi su još jednom bili na visini zadatka: kako skakači i skakačice, tako i fenomenalna publika u Mostaru, ali i cijela organizacija ovog fantastičnog natjecanja. Ovo je uvjerljivo jedan od onih događaja koji našu regiju stavljaju na mapu svijeta i prikazuju u najboljem svjetlu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider