Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SP u ragbiju

JAR teško protiv Walesa, Novi Zeland deklasirao Francusku

Dva posljednja svjetska prvaka u ragbiju, Južnoafrička Republika (2007) i Novi Zeland (2011) prvi su polufinalni par ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva kojemu je domaćin Engleska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

JAR je u dramatičnom četvrtfinalu na Twickenhamu svladala Wales sa 23-19 (12-13), dok je Novi Zeland na Millenium stadionu u Cardiffu deklasirao Francusku sa 62-13 (29-13).

Ključni trenutak utakmice na Twickenhamu dogodio se pet minuta prije kraja kada je JAR kod zaostatka 18-19 postigla svoje jedino polaganje na utakmici i to nakon što je Duane Vermuelen dodavanjem iza leđa pronašao Fouriea du Preeza za 23-18. Handre Pollard, koji je do toga trenutka postigao sve poene za JAR, pet kaznenih udaraca i jedan "drop goal" promašio je pretvaranje za dva boda kojim bi povećao prednost "springboksa", ali Walesu je svejedno trebao "try" u posljednjih pet minuta kako bi preokrenuli rezultat, no nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti.

Jedini "try" za Wales na utakmici postigao je Gareth Davies u 18, minuti, dok su svi ostali bodovoi bili djelo Dana Biggara, koji je pogodio jedno pretvaranje, tri kaznena udarca, te jedan "drop goal". Wales je bio aktivnija i bolja momčad u prvom poluvremenu, ali zahvaljujući vrlo preciznom Pollardu, koji je pogodio sva četiri kazenna udarca za JAR, na odmor se otišlo samo sa 13-12 za Velšane. U nastavku se situacija promijenila, gotovo se čitavo vrijeme igralo na polovici terena koji je pripadao Walesu, a JAR je svoju dominaciju okrunio pobjedničkim pogotkom u 75. minuti.

Utakmica u Cardiffu bila je neizvjesna samo u prvih 20-ak minuta, no nakon što je Morgan Parra promašio kazneni udarac za Francusku kod rezultata 10-6, uslijedio je uragan aktualnih svjetskih prvaka koji su postigli ukupno čak devet polaganja, četiri u prvom poluvremenu, a još čak pet u drugom u kojem su se Francuzi "raspali".

Tri "trya" postigao je Julian Savea, dva Tawera Ker-Barlow, a po jednoga Brodie Retallick, Jerome Kaino, Nehe Milner-Skudder i Kieran Read. Jedini pogdak za Francusku postigao je Louis Picanolas.

Preostala dva četvrtfinala igraju se u nedjelju, od 14 sati u Cardiffu se sastaju Irska - Argentina, a od 17 sati na Twickenhamu će snage odmjeriti Australija i Škotska.

Polufinalni dvoboji na programu su sljedećeg vikenda, a finale će se igrati 31. listopada.


ČETVRTFINALE,

Subota:

JAR - Wales 23-19

Novi Zeland - Francuska 62-13

Nedjelja:

Irska - Argentina

Australija - Škotska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider