Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Igrao je ovo ljeto u Tokiju

Šok u svijetu vaterpola: Hrvatski reprezentativac okončao karijeru u dobi od samo 27 godina!

Hrvatska je nenadano izgubila igrača koji je još nekoliko godina trebao biti u najužem krugu reprezentativaca.

Nepuna dva mjeseca nakon što je na Olimpijskim igrama u Tokiju nastupio za Hrvatsku, od vaterpola se odlučio oprostiti Lovre Miloš.

Sad već bivši član Barakuda odlučio je završiti igračku karijeru premda mu je tek 27 godina i pred njim je bilo još mnogo sezona. Štoviše, u ovoj dobi on tek zalazi u one prave, ozbiljne godine za jednog vaterpolista i prava je šteta što se odlučio na ovakav potez.

Milošu je ovog ljeta istekao ugovor s Mladosti, kojoj se dogodio pravi ezgodus igrača prouzrokovan financijskim problemima.

Imao je ponuda kako od hrvatskih tako i od klubova iz inozemstva, ali Lovre se odlučio ostaviti vaterpola.

"Dosta mi je..."

"Nisam odluku donio preko noći, ovo je kombinacija dosta faktora. Dosta mi je vaterpola, u ovom trenutku imam neke druge prioritete. Glava mi već neko vrijeme nije bila u vaterpolu 100 posto, ljetos sam imao ponuda nakon što se Mladost raspala. Tako sam odlučio i mislim da sam odlučio dobro", pojasnio je Lovre u razgovoru za Sportske novosti.

S reprezentacijom je osvojio brončane medalje na Europskom prvenstvu 2018. u Barceloni i Svjetskom prvenstvu 2019. u Gwangjuu. Nisu mu to jedine medalje koje je uzeo s Barakudama, ima i dva srebra iz 2019. godine (Europa kup u Zagrebu i Svjetska liga u Beogradu).

Kao igrač Mladosti ovog proljeća je osvojio naslov prvaka Hrvatske velikim preokretom protiv Jug Adriatic osiguranja u finalnoj seriji (Dubrovčani su dobili prve dvije utakmice, Zagrepčani preostale tri). Sa Žapcima je dvaput otišao do kraja u regionalnom natjecanju (Jadranska liga) i Hrvatskom kupu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider