Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pred punim tribinama

Rukometaši uvjerljivi: Kauboji razbili Crnu Goru u provjeri za Svjetsko prvenstvo

Hrvatska reprezentacija je rutinski stigla do pobjede protiv Crne Gore.

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je u Poreču Crnu Goru sa 34:22 (14:12) u susretu HEP Croatia Cupa koji našim rukometašima služi kao posljednja provjera uoči skorašnjeg Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj.

Hrvatska reprezentacija je rutinski stigla do pobjede protiv Crne Gore koje neće biti na Svjetskom prvenstvu.

Hrvatska je posebno dobro odigrala u drugom poluvremenu koje je dobila 10 razlike (20:10) za konačnih +12. Hrvatski izbornik Lino Červar pružio je priliku gotovo svim igračima. Nastupilo je 19 igrača, a jedino nje zaigrao vratar Filip Ivić.

Najefikasniji je bio Manuel Štrlek sa šest golova, David Mandić je zabio pet, dok su Zlatko Horvat, Halil Jaganjac i Luka Cindrić dodali po tri gola. Ivan Stevanović je sakupio šest, a Marin Šego pet obrana.

Najviše problema zadavao nam je Miloš Vujović koji je predvodio Crnu Goru sa sedam golova, dok su Stefan Čavor i Nemanja Grbović zabili po četiri gola.

"Noge su bile malo teške. Imali smo neke pogreške koje moramo ispraviti, posebno u prvom poluvremenu. U nastavku smo igrači čvršće u obrani i daleko pokretljivije. Protiv Islanda ćemo morati igrati daleko bolje," kazao je Červar.

U prvom susretu ovog turnira Crna Gora je u četvrtak pobijedila Italiju sa 32:24, a posljednji dvoboj je na rasporedu u subotu kada će se u dvorani Žatika susresti Hrvatska i Italija.

Hrvatsku prvi susret na svjetskom prvenstvu očekuje u petak, 11. siječnja u Munchenu protiv Islanda. Slijedi dan odmora, a potom ogledi protiv Japana (13. siječnja), Makedonije (14. siječnja) i Bahraina (16. siječnja). Posljednji susret u skupini B imat ćemo protiv Španjolske 17. siječnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider