Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
dobro krenule i opet stale

Hrvatske odbojkašice bez plasmana na Olimpijske igre

Kao i protiv Turske, hrvatske odbojkašice osvojile su prvi set i nakon toga izgubile iduća tri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija neće nastupiti na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju (24. srpnja - 9. kolovoza), one su 1-3 (25-20, 26-28, 16-25, 22-25) porazom od Belgije u susretu 2. kola skupine B kvalifikacijskog turnira u nizozemskom Apeldoornu izgubile sve izglede za osvajanje jednog od prva dva mjesta u skupini koja vode u polufinale.

Hrvatska je dvoboj protiv Belgije u četvrtak izgubila na sličan način kao i onaj protiv Turske dan ranije. Naše odbojkašice ponovno su osvojile prvi set samo da bi izgubile sljedeća tri.

gol expired Hrvatska na Euru krenula pobjedom, uragan Kauboja slomio Crnogorce u nastavku! divider

Nakon nešto slabijeg ulaska u dvoboj, Belgija je povela sa 6-3, Hrvatska je ostvarila seriju 11-3 kojom je stigla do vodstva 14-9 i kontrole rezultata u prvom setu. Prednost Hrvatske rasla je sve do 24-16, da bi Belgija s četiri uzastopna poena smanjila na 24-20, ali Hrvatska je tada realizirala svoju petu od ukupno osam set-lopti.

Drugi je set protekao u izjednačenoj igri, Hrvatska je imala i dvije set-lopte kod 25-24 i 26-25, no na kraju je Belgija bila spretnija, osvojila posljednja tri poena i poravnala rezultat.

Dramatičan poraz u drugom setu utjecao je na igru Hrvatske i u trećem, Belgija se odvojila na 14-7 i mirno zadržala tu prednost do kraja te dionice igre.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

Hrvatska je imala prednost u prvoj polovici četvrtog seta, vodila je sa 14-12, ali tada je uslijedila belgijska serija od 4-0 kojom su naše suparnice preuzele kontrolu rezultata. U završnici su Belgijanke uspjele sačuvati tu malu prednost i riješiti set u svoju korist sa 25-22.

S dva poraza u prva dva nastupa Hrvatska je posljednja u skupini i nema više izgleda za prolazak u polufinale. Ostaje joj još samo susret 3. kola protiv Njemačke u petak od 13.30 sati. Nakon dva kola vodeća je Njemačka s omjerom 2-0 te je osigurala polufinale, slijede Turska i Belgija sa po pobjedom i porazom te će te dvije ekipe u međusobnom dvoboju u 3. kolu odlučivati od drugom polufinalistu iz ove skupine.

Na turniru u Apeldoornu sudjeluju još Nizozemska, Poljska, Bugarska i Azerbajdžan, a plasman u Tokio izborit će samo pobjednik turnira.

gol expired ''Grizlijeva'' mladost napustila brlog jer je hibernacija ne zanima divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider