Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
danci brane naslov

Hrvatska reprezentacija otputovala na Europsko prvenstvo u badmintonu

Na EP-u će nastupiti 34 muške i 29 ženskih ekipa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utorak, 11. veljače u francuskom Lievinu počinje ekipno Europsko prvenstvu u badmintonu na kojem će nastupiti i hrvatska muška reprezentacija.

Hrvatske boje u Francuskoj branit će Zvonimir Đurkinjak, Luka Ban, Filip Špoljarec, Zvonimir Hoelbling i Igor Čimbur (izbornik / igrač).

Na EP-u će nastupiti 34 muške i 29 ženskih ekipa, a hrvatska reprezentacija je smještena u skupinu 8 zajedno sa Španjolskom, Bugarskom, Italijom i Izraelom, a u četvrtfinale ide samo pobjednik skupine.

"U šest skupina su po četiri reprezentacije, a u dvije skupine po pet ekipa. Mi otvaramo EP u utorak nastupom protiv Bugarske, a istog dana poslijepodne je na rasporedu susret protiv Španjolske. U srijedu slijedi ogled protiv Izraela, a u četvrtak protiv Italije," kazao je najbolji hrvatski igrač Zvonimir Đurkinjak.

"Danci su glavni favoriti prvenstva, a nama je bitno da odigramo dobro i damo sve od sebe. Neće nam biti lako jer imamo puno mečeva," dodao je.

Naslov europskog prvaka iz ruskog Kazanja 2018. godine brane Danci koji su bili najbolji i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Hrvatska reprezentacija je u Rusiji zauzela treće mjesto u skupini iza kasnijih europskih prvaka Danaca i Iraca, a ispred Izraela.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider