Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Hrvati kod Rumunja: 'Moramo igrati na pobjedu iako je sve riješeno'

Hrvatske rukometaše u Rumunjskoj očekuje nastavak kvalifikacija za EP.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utorak će naši otputovati u Rumunjsku, a utakmica ih čeka u srijedu. Mataija, Brozović i Markotić ostaju u Hrvatskoj i odlaze u Poreč gdje će se spremati za skori susret hrvatske rukometne reprezentacije s Litvom.

Ostatak momčadi, uz Domagoja Duvnjaka, koji im se u ponedjeljak priključio, odlazi u Rumunjsku po novu pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Posljednje su to novosti iz kampa hrvatskih rukometnih reprezentativaca u Karlovcu.

Trener reprezentacije Željko Babić naglašava da pobjeda nije imperativ jer je kvalifikacijski posao riješen u susretima sa Španjolskom, no Hrvatska ima obvezu u svakom susretu, pa tako i s Rumunjima, igrati na pobjedu.

''Znamo da će nas dočekati užareni teren i domaćinska atmosfera, no čak i u ovom pomlađenom sastavu mi smo kvalitetnije momčad i nećemo pristati na ludu jurnjavu između dvaju deveteraca. Rumunji igraju dubokih 6-0, opasni su u protunapadi i imaju dobar brzi centar, zato moramo izbjegavati pogreške u napadu. Teško je unaprijed reći kako će izgledati naša pomlađena momčad no priliku će zasigurno dobiti oni s iznimnim potencijalom, koji nemaju priliku više igrati u reprezentaciji i svojim klubovima. Mislim tu prije svega na Gojuna, Marića i Martinovića'', zaključio je Babić. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider