Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
obranili naslov

Francuska demonstracija moći: Norvežane uništili njihovim oružjem!

Francuska rukometna reprezentacija uništila je Norvešku u drugom poluvremenu i obranila naslov svjetskog prvaka...

Rukometaši Francuske obranili su naslov svjetskih prvaka nakon što su u finalu Svjetskog prvenstva u Parizu svladali Norvešku sa 33-26 (18-17). Francuzima je ovo šesti naslov svjetskih prvaka u rukometu, a četvrti na posljednjih pet SP-a. Bili su najbolji 1995., 2001., 2009., 2011., 2015. i 2017. Za Norvežane je srebrna medalja prvo odličje u povijesti.

Norveška je bolje otvorila finale, brzom igrom u napadu i zahvaljujući odličnom Bergerudu na golu držala je prednost većim dijelom prvoga poluvremena, u nekoliko je navrata imala i tri pogotka prednosti, a ključni potez u završnici prvog poluvremena povukao je francuski izbornik Dinart koji je na gol umjesto neraspoloženog Omeyera postavio Gerarda. Drugi francuski vratar je s nekoliko obranjenih "zicera" omogućio suigračima lagane golove iz protunapada kojima su već do poluvremena stigli do prednosti od 18-17.

Francuska je prvo poluvrijeme zaključila serijom 5-1, a istom takvom serijom je otvorila i nastavak pa je već u 37. minuti imala vodstvo od 23-18. To je praktički "slomilo" Norvešku koja do kraja utakmice više nije uspjela prići bliže od tri razlike.

Nikola Karabatić je sa šest golova predvodio Francusku, po pet su dodali Kentin Mahe, Michael Guigou i Valentin Porte. Kod Norveške je Kent Robin Tonnesen zabio pet golova, a po četiri Bjarte Myrhol, Kristian Bjornsen i Espe Lie Hansen.

Brončanu medalju osvojila je Slovenija koja je u susretu za treće mjesto u subotu svladala Hrvatsku sa 31-30. I za Sloveniju je ovo prvo odličje sa svjetskih prvenstava, dok je Hrvatska ostala na jednom zlatu, tri srebra i jednoj bronci. Posljednju medalju Hrvatska je osvojila 2013. godine kada je bila treća.

Konačan poredak na Svjetskom prvenstvu rukometaša u Francuskoj:

1. Francuska
2. Norveška
3. Slovenija
4. HRVATSKA
5. Španjolska
6. Švedska
7. Mađarska
8. Katar
9. Njemačka
10. Danska
11. Bjelorusija
12. Rusija
13. Egipat
14. Island
15. Makedonija
16. Brazil
17. Poljska
18. Argentina
19. Tunis
20. Saudijska Arabija
21. Čile
22. Japan
23. Bahrain
24. Angola

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider