Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
taman smo se ponadali...

Hrvatska propustila veliku priliku, Francuzi stigli pet razlike i jednom su nogom na OI

Hrvatska je porazom otvorila kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre u Montpellieru.

 Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je kvalifikacijski turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju porazom od Francuske 26-30 (15-12).

Hrvatska je na startu turnira u Montpellieru pod vodstvom novog izbornika Hrvoja Horvata upisala poraz od starog rivala.

Hrvatska je odigrala odličnih 45 minuta, no dojam je pokvarila u posljednjih 15 minuta kada je pala u igri. U prvom dijelu došli smo do četiri gola prednosti, u nastavku smo imali i +5 u nastavku, no domaćin je sve nadoknadio u posljednjoj četvrtini susreta okrenuvši rezultat.

Kaubojima sada preostaju još dvije utakmice protiv Portugala i Tunisa gdje će morati tražiti vizu za Tokio.

Sve je bilo odlično do zadnjih 15 minuta

Krenulo je nervozno s obje strane, pa u prvih pet minuta nije bilo golova. Povela je Hrvatska golom Domagoja Duvnjaka, a Francuska je tek u sedmoj minuti zabila za 1-1 preko Dike Mem.

U prvih 20. minuta igralo se gol za gol, a tada je Hrvatska prvi put otišla na dva gola prednosti (9-7). Minutu kasnije imali smo +3 (10-7), a u 28. minuti i najveća četiri gola razlike u prvom dijelu (14-10). Do kraja poluvremena Francuzi su uspjeli smanjiti na 12-15.

Dobro smo krenuli i u nastavak, s dva brza gola Hrvatska je povela 17-12. Francuska se vratila serijom 3-0 za 17-15, no Kauboji su ekspresno uzvratili s dva gola za prednost 19-15. Uslijedila je nova francuska 'mini serija' za minus dva (20-18, 21-19). Francuzi su imali i kontru za samo gol zaostatka, no Pešić je sjajno obranio Descatov udarac.

Francuzi napravili totalni preokret

Nažalost, Francuska je na ulazu u posljednjih 10 minuta izjednačila (23-23), a minutu kasnije i povela sa 24-23. Bilo je to prvo francusko vodstvo od rane faze utakmice. U egalu nas je držao sjajni Ivan Čupić koji je odigrao jednu od najboljih predstava u hrvatskom dresu. Međutim, on nije mogao sam.

Pet minuta prije kraja Francuzi bježe na +2 (27-25), a tri i pol minute prije kraja na 28-25. Čupić je smanjio na -2, Štrlek je imao kontru za potpuni povratak, no nije zabio. Na koncu je Francuska slavila sa 30-26.

Francusku su do pobjede predvodili Dika Mem i Kentin Mahe sa po pet golova, dok je Timothey N'Guessan zabio četiri gola.

Čupić nije mogao sam

U hrvatskim redovima sjajan je bio Čupić sa 10 golova, Ivan Martinović je zabio pet, Luka Cindrić tri, a Igor Karačić i Domagoj Duvnjak po dva gola.

U drugom susretu iz naše skupine nije bilo iznenađenja, Portugal je pobijedio Tunis sa 34-27.

Portugal je do pobjede predvodio Andre Gomes sa sedam golova, dok su još sedmorica igrača zabila po tri gola. Kod Tunisa najefikasniji su bili Oussama Boughanmi s pet golova, dok su Amine Bannour i Yousef Maaref dodali po četiri gola.

Nakon prvog kola vode Francuska i Portugal sa po dva boda.

U subotu su na rasporedu susreti 2. kola, a sastaju se Hrvatska - Portugal i Francuska - Tunis.

Prve dvije ekipe iz skupine izboriti će plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider