Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dobile Rumunjsku

Hrvatske odbojkašice nadomak osmine finala Europskog prvenstva

Četiri najbolje ekipe iz svake skupine izborit će osminu finala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatske odbojkašice u utorak su u Budimpešti u četvrtom kolu skupine C Europskog prvenstva protiv Rumunjske slavile sa 3-1 (25-21, 23-25, 25-18, 25-22) i tako su došle na korak do plasmana u osminu finala.

Hrvatice su dobro otvorile susret, u prvom setu povele su sa 15-9 i do kraja seta uspješno su držale prednost. No, u drugom setu drugačija slika, Rumunjke brzo stižu do prednosti 13-6 i činilo se da hrvatske odbojkašice nemaju protuigru. Ipak, Hrvatice se uspijevaju vratiti, izjednačile su na 23-23, ali zadnja dva poena u setu uzele su Rumunjke, pa je nakon 51 minute igre rezultat u setovima bio poravnat na 1-1.

Rumunjke i na početku trećeg seta djeluju bolje, povele su sa 6-2, ali onda je uslijedio preokret. Hrvatske igračice osvajaju sedam poena u nizu, a kad otišle na pet poena prednosti (16-11) prelomile su set u svoju korist. S dobrom igrom Hrvatice su nastavile i u četvrtom setu, nekoliko puta imale su šest poena prednosti, a u uzbudljivoj završnici proradio je i blok, pa su na kraju slavile sa 3-1 u setovima.

U redovima Hrvatske najbolja je bila Lucija Mlinar sa 22 poena. Martina Šamadan postigla je 16, a Sanja Gamma 14 poena. U srijedu Hrvatska u posljednjem kolu skupine C igra protiv Mađarske, s početkom u 18:00.

Na EP-u, koje se održava od 23. kolovoza do 8. rujna, sudjeluju 24 reprezentacije podijeljene u četiri skupine. Četiri najbolje ekipe iz svake skupine izborit će osminu finala.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider