Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
odlično izdanje kauboja

Sjajna Hrvatska razbila Ukrajinu i sad čeka pobjedu Francuza protiv Srbije koja nas vodi dalje

Hrvatski rukometaši pobijedili su Ukrajinu u 3. kolu skupine C Europskog rukometnog prvenstva.

Hrvatska rukometna reprezentacija završila je visokom pobjedom protiv Ukrajine 38:25 u 3. kolu skupine C svoj nastup u prvom krugu Europskog prvenstva 2022.

Hoće li to biti dovoljno za plasman u drugi krug saznat ćemo večeras nakon što Francuska i Srbija odigraju od 20:30 svoju posljednju utakmicu u skupini.

Što treba Hrvatskoj?

Hrvatskoj je potrebna pobjeda Francuza kako bi prošli dalje, dok bi Srbi prošli u drugi krug s pobjedom od dva ili više razlike (do sedam). Srbi bi prošli dalje čak i s pobjedom od jedan razlike ukoliko bi zabili barem 26 golova.

Izbornik Hrvoje Horvat je imao novih problema s koronavirusom. Posljednji su otpali David Mandić, te Željko Musa. U izolaciji su i Matej Mandić, Lovro Mihić, Marko Mamić, Zvonimir Srna, te Leon Šušnja. Na terapijama je kapetan Domagoj Duvnjak, dok je Halil Jaganjac zbog lakšeg potresa mozga također bio izvan zapisnika.

Horvat je za ovu utakmicu pozvao golmana Dominika Kuzmanovića te Jakova Gojuna, koji se u reprezentaciju vratio nakon gotovo četiri godine.

Hrvatska je protiv Ukrajine bila favorit, a to je potvrdila i na parketu Pick Arene u Szgedu premda je uspavano ušla u susret i u prvih 10 minuta imala problema.

Ukrajinci su iskoristili naš lošiji ulazak i početnim minutama bili su u prednosti. Nezadovoljan igrom u obrani, izbornik Horvat je već u desetoj minuti pozvao minutu odmora. U nastavku je bilo daleko bolje. Hrvatska je zaigrala čvršće i u 22. minuti stigli smo do +4 (14-10). Uslijedilo je novo opuštanje i ukrajinska serija 3-0, za 14-13.

Ljestvica skupine I Rukomet Euro 2022: REZULTATI svih utakmica Europskog prvenstva divider

Međutim, završnica prvog dijela ponovo je pripala hrvatskim rukometašima koji su poluvrijeme zaključili serijom 4-0 za velikih 18-13 na poluvremenu.

Hrvatska je drugi dio otvorila serijom 4-1 pobjegavši na osam razlike (22-14). Pitanje pobjednika je već tada bilo riješeno, pa je Horvat u nastavku susreta pružio priliku i ostalim igračima. Na koncu je završilo 38-25.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Ivan Martinović i Marin Šipić sa po sedam golova, Marin Jelinić je dodao šest, a Tin Lučin pet golova. U ukrajinskim redovima najefikasniji su bili Dmitro Artemenko s pet golova i Dmitro Horiha sa četiri gola.

Francuska i Hrvatska imaju po četiri boda, Srbija ima dva, a Ukrajina je na dnu bez bodova.

HRVATSKA - UKRAJINA 38-25 (18-13)

SZEGED. Pick Arena. Suci: Bogdan Stark i Romeo Stefan (Rumunjska);

HRVATSKA: Pešić (1), Šunjić (7); Marić 2, Gadža 3, Gojun, Ivić 1, Čupić 1 (1), Cindrić, Grahovac 2, Lučin 5, Ravnić, Martinović 7 (2), Šipić 7, Glavaš 4 (2), Jelinić 6

UKRAJINA: Terekov (5), Komok (2); Zalevski 1, Buinenko 2, Kasai 2, Tiutiunik, Tilte 2, Kravčenko 2, Doncov 2, Horiha 4, Burzak, Bljzniuk 2, Turčenko 1, Minocki, Ilčenko 2, Artemenko 5 (2)

Isključenja: Hrvatska 10 minuta; Ukrajina 10 minuta;

Sedmerci: Hrvatska 5/5; Ukrajina 2/2

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider