Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Ostali sportovi
eh, da je u hrvatskoj...

Dvostruka svjetska prvakinja mora raznositi pizze dok se priprema za Olimpijske igre i sanja medalju

Pomalo iznenađujuća priča stiže iz Velike Britanije…

Elise Christie posljednjih je godina jedna od najuspješnijih britanskih sportašica. U brzom je klizanju osvojila nevjerojatnih deset zlata s europskih prvenstava, a 2017. godine osvojila je čak tri zlata na Svjetskom prvenstvu u Rotterdamu.

Bila je prvakinja na 1000 i 150 metara te pridodala ukupno zlato. Te je godine u Timesu proglašena sportašicom godine.

Da se to slučajno dogodi u Hrvatskoj...

No četiri godine kasnije snimljena je kako raznosi pizze za jedan poznati lanac restorana te vrste hrane. Da se takvo nešto događa, primjerice u Hrvatskoj, vjerojatno bi mnogi komentirali kako toga ima samo kod nas te kako se država ne brine za sportaše.

No brzo klizanje izgubilo je novčanu potporu, kao i mnogi zimski sportovi. Ukupno, pišu tamošnji mediji, oko osam milijuna funti. Zbog toga su mnogi sportaši osuđeni na dodatni rad kako bi se prehranili.

Elise Christie kaže kako radi nekoliko poslovanja, a jedan od njih je i dostava pizze u Nottinghamu, gdje ova Škotkinja danas živi. Priprema se za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine i nada se medalji, ispričala je BBC-u.

Na prošlim Igrama pala je u polufinalu i otad se bori s depresijom. Navodno su joj i prijetili smrću uoči tog natjecanja, što je utjecalo na njezin podbačaj nakon što je godinu ranije pomela konkurenciju na Svjetskom prvenstvu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider