Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svaka čast

Hrvatica u Novom Sadu donijela zastavu Ukrajinkama: Emotivne scene na postolju

Hrvatska floretašica Dorja Blažić na Europskom prvenstvu u Novom Sadu pokazala je kakva je sportašica i osoba...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlada hrvatska floretašica Dorja Blažić istaknula se kao sportašica na Europskom juniorskom prvenstvu u Novom Sadu svojim osmim mjestom, koje je najbolji hrvatski rezultat dosad, ali i jednim detaljem koji je otkrio njezinu ljudsku stranu.

Talentirana Zagrepčanka se kroz mačevanje povezala s ukrajinskim kolegicama, koje su je zamolile za uslugu, a ona nije oklijevala ni trenutka.

"Jako sam dobra s ukrajinskim reprezentativkama, koje su krenule drugi dan rata kombijem iz Kijeva na Europsko prvenstvo u Novi Sad. Nisu znale hoće li uspjeti doći na vrijeme, sa sobom nisu imale zastavu i molile su me mogu li im je ja nabaviti i donijeti u Novi Sad“, ispričala je za Sportske novosti.

Ponijela zastavu, ali nije znala hoće li kolegice stići

Jasno, Dorja nije ni sekunde razmišljala i nabavila je zastavu, no nije znala hoće li njezine ukrajinske kolegice uspjeti doći do cilja, ali...

"Na pojedinačno natjecanje je stigla samo Kristina Petrova, s kojom sam najbolja. Ona je morala pješice preko granice sa Slovačkom, gdje ju je dočekao ujak, a ostale su stigle tek dva dana kasnije. Najbolje od svega, uspjele su nastupiti i u ekipnom natjecanju. I ne samo nastupiti nego su i osvojile broncu."

gol expired Abramovič neće dugo tražiti kupca za Chelsea: Ovi ljudi spremni su iskrcati tri i pol milijarde eura divider

Na postolju su je proslavile sa zastavom koju je donijela Dorja. Neko će reći kako to nije bogznašto, ali u tom trenutku, s obzirom na situaciju u njihovoj zemlji, njima je puno značilo. Zahvalu našoj sportašici i Hrvatima objavio je i Ukrajinski mačevalački savez na svojoj stranici, a prenijeli su je neki drugi europski savezi.

Amerikanci ponudili Ukrajinki stipendiju

Katerine Budenko, Kristina Petrova, Alina Polozjuk i Olga Sopit u trenutku dok su stajale na postolju nisu znale hoće li se i kako će se uopće vratiti kući u ukrajinsku metropolu.

gol expired Oglasila se navodna Putinova ljubavnica: "Sad su ljutiti, a situacija u Jugoslaviji ih nije brinula" divider

"Amerikanci su odmah Kristini Petrovoj ponudili stipendiju, kod njih je mačevanje na najjačim sveučilištima, ali svi ukrajinski mačevaoci su odlučili otići u Poljsku kako bi bili što bliže domovini. Smještaj im je osigurao njihov savez u suradnji s poljskim. Kako je Novi Sad blizu nama, i sama sam im ponudila i smještaj i pomoć oko prijevoza, ali njihov savez je sve organizirao", ispričala je Dorja, koja je u stalnom kontaktu s Petrovom i ostalim ukrajinskim sportašicama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider