Automoto
SPORTOVI
Automoto
Hvali ga

Ecclestone navukao na sebe bijes svjetske javnosti: Šokirao izjavom o Putinu

Bernie Ecclestone, bivši šef Formule 1, imao je samo riječi hvale za Vladimira Putina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bernie Ecclestone, bivši šef Formule 1, stao je u obranu predsjednika Vladimira Putina, koji je zapovjedio rusku invaziju na Ukrajinu.

"Smatram ga vrlo iskrenom i časnom osobom. Učinio je točno ono što je rekao", rekao je 90-godišnji Britanac u bizarnom razgovoru za Radio Times.

Iako je vodstvo Formule 1 obavijestilo javnost da utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 za Veliku nagradu Rusije neće biti održana 25. rujna u Sočiju, Ecclestone smatra da, unatoč ratnom sukobu, utrka može biti održana u Rusiji.

Ecclestone je već hvalio Putina

"Mislim da to uvelike ovisi o tome kakva je točno situacija između Ukrajine i Rusije", kazao je.

Već 2017. godine bivši šef Formule 1 je bio pun komplimenata na račun ruskog predsjednika. Štoviše, kazao je da bi Putin trebao vladati Europom.

"Iskreno, mislim da bi on trebao vladati Europom, impresionirao me više od bilo koga. On je čovjek koji kaže da će nešto napraviti i to zaista napravi. On je prvoklasna osoba."

Ruski vozač dobit će otkaz u Formuli 1?

Nakon što je Formula 1 priopćila kako se ove godine Velika nagrada Rusija neće održati, iz oktanskog cirkusa stigla je nova vijest vezana za rusku invaziju na Ukrajinu.

Nikita Mazepin, 22-godišnji vozač momčadi Haas, uskoro bi mogao dobiti izvanredni raskid ugovora. On je sin ruskog milijardera Dmitrija Mazepina, jednog od čelnih ljudi Uralkalija, ruskog kemijskog giganta.

gol expired VIDEO Vlašićev suigrač prozvao ruske nogometaše i označio ih na Instagramu: "Zašto šutite?" divider

Uralkali je davao veliki novac Geneu Haasu, američkom biznismenu koji ima svoju momčad u Formuli 1 i koji je ovog petka skinuo sa svojih bolida reklamu ove ruske kompanije.

Vozači i cijela delegacija Haasa nalaze se ovih dana u Barceloni, na prvim predsezonskim testiranjima uoči nove sezone, a potez Genea Haasa sa skidanjem reklama s bolida mnogi su protumačili kao uvod u ono što bi moglo uslijediti: otkaz Mazepinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider