Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povukao se iz nogometa

Neočekivani povratak hrvatskog stručnjaka: Nakon 10 godina opet ima klub

Soldo je drugi hrvatski stručnjak na klupi Admire, taj je klub od siječnja do rujna 2017. godine vodio i donedavni trener Hajduka Damir Burić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Zvonimir Soldo (52) u utorak je imenovan novim trenerom austrijskog prvoligaša Admire.

Soldo je tako postao treći trener kluba iz južnog predgrađa Beča ove sezone, a na klupi je zamijenio Klausa Schmidta koji je otpušten nakon subotnjeg 0:2 domaćeg poraza od Sturma.

"Sa Zvonimirom smo dobili međunarodnog stručnjaka. Smatramo kako je on za nas u ovom trenutku idealno rješenje te kako ćemo s njim na klupi izboriti ostanak", rekao je menadžer kluba Amir Shapourzadeh.

"Naš cilj mora biti ostanak. U to ćemo uložiti sav svoj rad i svo svoje iskustvo", izjavio je Soldo na predstavljanju.

Vodio Dinamo, Köln i bio pomoćnik u Kini

Soldo je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio samo zagrebački Dinamo od siječnja do svibnja 2008. godine s kojim je osvojio prvenstvo i Kup te njemački Köln na klupi kojega je boravio od lipnja 2009. do listopada 2010. Potom se povukao iz nogometa te je vodio popularni zagrebački kafić Bulldog da bi tijekom 2017. godine prihvatio biti pomoćnik njemačkog stručnjaka Felixa Magatha u kineskom Lunengu.

Soldo je drugi hrvatski stručnjak na klupi Admire, taj je klub od siječnja do rujna 2017. godine vodio i donedavni trener Hajduka Damir Burić.

Nakon 20 odigranih kola Admira se nalazi na pretposljednjem, 11. mjestu ljestvice sa 15 bodova, koliko ima i posljednji Tirol, dok 10. Sankt Pölten ima bod više. Upravo će Tirol biti sljedeći suparnik Admire i to u Innsbrucku u nedjelju.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider