Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ždrijeb ovog petka

Mini Vatrenima prijeti skupina smrti: Bit će to najjači U21 Euro u povijesti?

Mladi Vatreni bit će smješteni u trećem potu na ždrijebu Europskog prvenstva do 21 godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poznati su svi sudionici završnice Europskog prvenstva do 21 godine, koje će se iduće godine održati u Italiji i San Marinu. Posljednje dvije reprezentacije koje su u utorak u dodatnim kvalifikacijama osigurale plasman jesu Poljska i Austrija.

U srijedu je UEFA na svojim službenim stranicama objavila popis svih sudionika, ali i detaljno objašnjenje na koji će način funkcionirati ždrijeb koji je na rasporedu ovoga petka s početkom u 18 sati.

Hrvatska u trećem jakosnom potu

Hrvatska, koja se prvi put nakon 2004. godine plasirala na europsku smotru do 21 godine, zajedno s još pet reprezentacija nalazi se u trećem jakosnom potu (najslabijem). Osim nje tu su Srbija, Belgija, Austrija, Poljska i Rumunjska.

U prvom su jakosnom potu domaćin Italija, Njemačka i Engleska, dok su Španjolska, Danska i Francuska u drugom. Italija će kao domaćin automatski biti smještena u skupinu A, i to na prvo mjesto, te će joj biti pridružena jedna reprezentacija iz drugog pota i dvije iz trećeg.

Europsko prvenstvo imat će tri skupine po četiri reprezentacije. Pobjednici i najbolje drugoplasirana reprezentacija izborit će polufinale. Reprezentacije koje izbore polufinale automatski će osigurati i nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Generacija od koje se puno očekuje

Hrvatska će na tom prvenstvu imati možda i najjaču generaciju u povijesti saveza, koju će predvoditi novopečeni seniorski duo – Nikola Vlašić i Josip Brekalo.

Osim njih dvojice u reprezentaciji su sjajni vratar Karlo Letica, stoper Marseillea Duje Ćaleta-Car, stoper Leicestera Filip Benković, veznjaci Ante Ćorić, Nikola Moro, Petar Bočkaj, Lovro Majer, Alen Halilović te napadač Admire Marin Jakoliš.

Respektabilna reprezentacija koju sigurno nitko neće poželjeti u svojoj skupini. Kad smo već kod skupina, idemo se poigrati s najboljom i najlošijom varijantom.

Najbolja skupina: Italija, Danska, Austrija, Hrvatska

Najlošija skupina: Njemačka, Španjolska, Belgija, Hrvatska

Završnica Europskog prvenstva do 21 godine održat će se od 16. do 30. lipnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider