Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bit će zanimljivo

Dinamo saznao protivnike u Europskoj ligi: Nije loša skupina, u Londonu će biti najteže

Hrvatski prvak Dinamo saznao je s kime će igrati u skupinama Europske lige.

Nakon što je zagrebački Dinamo ispao od prvaka Moldavije Šerifa u posljednjem krugu kvalifikacija za Ligu prvaka, Modri su saznali protivnike u skupinama Europske lige.

Dinamo će ove jeseni igrati s Genkom, West Ham Unitedom i bečkim Rapidom. Prve utakmice igraju se 16. rujna, a raspored će biti poznat uskoro.

Radi se o relativno dobroj grupi koja je prolazna, a u kojoj se kao favorit ističe engleski West Ham United koji je prošle i ove sezone jako dobar u najbogatijoj ligi svijeta.

gol expired West Ham apsolutni favorit, Dinamo i Genk za drugo mjesto, Rapid vreba iz prikrajka divider

Dinamo iskustvo ili West Hamova forma?

No Dinamo ima puno više iskustva igranja u Europi pa se očekuje kako će ove dvije momčadi biti najveći konkurenti za prvu poziciju. Ipka, Modri će morati igrati ove jeseni puno bolji nogomet nego u kvalifkacijama žele li još jednom prezimiti u Europi.

Belgijski Genk i bečki Rapid pokušat će se pomrsiti račune Modrima i Čekićarima. Belgijanci su nakon prva četiri kola na sedmom mjestu tamošnjeg prvenstva sa sedam bodova, a u kvalifikacijama za Ligu prvaka dva puta su gubili od Šahtara s 2:1.

Bečki Rapid ima sedam bodova nakon pet kola austrijske Bundeslige i trenutno je treća momčad prvenstva. Ukrajinsku Zorju iz Luganska pobijedili su 3:0 na svom terenu i s 3:2 u gostima te na taj način izborili skupine Europske lige.

Kakvu je Dinamo dobio grupu u EL?

Ukupno glasova:

West Ham United je pak nakon prva dva kola vodeća momčad Premierlige s pobjedama protiv Newcastlea 4:2 u gostima te 4:1 na svom stadionu protiv Leicester Cityja.

Igraju u sjajnoj formi cijelu godinu, a osam pogodaka u prve dvije utakmice prvenstrva to najbolje potvrđuje.

gol expired Potpuni debakl hrvatskog klupskog nogometa: Kad vidite tko sve igra jesen u Europi, sve je jasno divider

Huliganska ''skupina smrti''

Što se ostalih skupina tiče, skupina C se čini najatraktivnija. Napoli i Leicester City su favoriti, ali Spartak i Legia se neće samo tako predati. Ako uzmemo u obzir i navijače, radi se o definitivno najatraktivnijoj skupini gdje bi dosta posla s problematičnim navijačima mogla imati i policija. Englezi, Poljaci, Rusi i vrući Napolitanci, što bi moglo proći po zlu...

 

ŽDRIJEB SKUPINA EUROPSKE LIGE

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider