Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ipak je jače od njih

Dok se Hrvatska ujedinila, neki u Italiji ne mogu preći preko rivalstva, čak ni u najtežim trenucima

U Bergamu i okolici ima još uvijek nekih koji nisu spremni prijeći preko rivalstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Lombradiji, europskom žarištu krize uzrokovane epidemijom koronavirusa, postoji rivalstvo veće od onog u prijestolnici ove bogate talijanske regije na samom sjeveru zemlje. Susjedni gradovi Bergamo i Brescia tj. navijači Atalante i Brescije ne podnose se puno više od gradskih rivala u Milanu.

Atalanta je klub koji se direktno veže za situaciju s koronavirusom. Utakmica Lige prvaka između kluba iz Bergama i Valencije, koja se igrala u Milanu, proglašena je jednim od glavnih ''krivaca'' za naglo širenje virusa. Zanimljivo, i službeno prvi hrvatski pacijent boravio je na tribinama San Sira na toj utakmici.

gol expired Legenda bila usred krize i u Kini i u Italiji: Ljut na Talijane, otkriva kako jedino možemo pobijediti virus divider

Situacija u Bergamu je kritična. Ovaj grad izgleda kao ratna zona s vojskom na ulicama koja prevozi desetke ljesova na groblje svakog dana. Kao što smo pisali, Bergamu stižu poruke podrške sa svih strana, čak i od navijačkih rivala iz Serie s kojima se tamošnji tifosi, u najmanju ruku, ne vole.

No dok se Hrvatska navijački ujedinila, naročito nakon potresa u Zagrebu, u Bergamu i okolici ima još uvijek nekih koji nisu spremni prijeći preko rivalstva. Na pola puta između Bergama i Brescije nalaze se dva gradića, Sarnico i Paratico. Prvi je dio provincije Bergamo, a drugo Brescije. Dijeli ih mali most na kojem je jedna udruga navijača iz Sarnica postavila transparent prijateljstva sa zastavama obaju klubova.

''Podijeljeni na tribinama, ujedinjeni u boli'', stajalo je u poruci.

gol expired Ozdravio prvi zaraženi nogometaš u Njemačkoj, ali i poslao ozbiljno upozorenje te opisao kako je počelo divider

I onda je sinoć netko taj transparent potrgao. Stajao je nekoliko dana, ali najžešći navijači Atalante skinuli su dio na kojem piše Brescia.

''Posljednjih dana bilo je pritisaka od nekih genijalaca da skinemo transparent. Nažalost, u ovim teškim trenucima za našu zemlju postoje pojedinci koji si svašta dopuštaju. Žalosno'', rekli su iz udruge koja je postavila transparent na mostu.

Gradonačelnik Sarnico sve je nazvao sramotom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider