Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
i oni će biti za vatrene

Wales uvjerljiv protiv Azerbajdžana, čekaju pomoć Hrvatske i odlučujući susret

Wales je uzeo sva tri boda na gostovanju u Bakuu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wales je na gostovanju pobijedio Azerbajdžan 2:0 u prvom susretu skupine E. U kasnijem susretu igrat će Hrvatska i Slovačka na Rujevici.

Velšanima je u Bakuu igrala samo pobjeda i do nje su došli protiv nejakih Azerbejdžanaca, koji vodi bivši hrvatski reprezentativac Nikola Jurčević, a oba gola pala su u prvom dijelu.

Velšani su poveli u 10. minuti pogotkom napadača Wigana Kieffera Moorea, koji je najviše skočio nakon udarca s kuta i zabio iz blizine. U 34. minuti James je snažnim udarcem uspio pogoditi istovremeno i gredu i vratnicu, a na odbijenoj lopti prvi je veznjak Bournemoutha Harry Wilson i lako pogađa praznu mrežu za 2-0.

gol expired Hrvatska ide na EURO 2020! Vatreni u sjajnom preokretu pobijedili Slovake! divider

Wales nakon ove pobjede ima 11 bodova, jedan manje od Mađarske koju dočekuje u Cardiffu u posljednjem kolu. Ako Slovačka ne pobijedi Hrvatsku na Rujevici, Velšani će pobjedom u zadnjem susretu osigurati Euro ispred Slovaka s kojima imaju bolji međusobni omjer.

Ako Hrvatska izgubi od Slovačke, čekala bi rasplet utakmice Wales - Mađarska. Ako Mađari ne bi osvojili tri boda u Cardiffu, Vatreni bi prošli dalje kao drugoplasirani. U slučaju mađarske pobjede, kao zadnja opcija ostaje nam doigravanje kroz Ligu nacija.

U skupini I Belgija je u Sankt Peterburgu svladala Rusiju s 4:1, a već nakon prvog poluvremena bilo je 3:0 za goste. U Sankt Peterburgu su Belgijanci dominirali protiv Rusa, uz dva gola Edena Hazarda i jedan mlađeg brata Thorgana, u strijelce se upisao i Lukaku, a gol za Ruse zabio je Džikija.

Belgija je potvrdila klasu pobijedivši u svih devet utakmica u ovoj skupini uz gol razliku 34:2.I Belgija i Rusija su već ranije osigurale plasman na EURO. U ovoj skupini Kazahstan je pobijedio u gostima San Marino s 3:1, a domaćini su postigli prvi gol u ovim kvalifikacijama.

U skupini G Slovenija je u Ljubljani slavila protiv Latvije i zadržala teoretske šanse za plasman na EURO. Utakmicu je odlučio autogol Tarasovsa u 53. minuti.

U ovoj skupini Poljska je već prošla s 19 bodova, Austrija ima 16, a Slovenija 14. Austrija će proći na EURO i prije zadnjeg kola ukoliko večeras kod kuće ne izgube od Sjeverne Makedonije.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider