Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svaka mu čast

Modrićev kondicijski trener otkrio tajnu uspjeha: ''Luka uvijek po svijetu nosi jednu stvar"

Vlatko Vučetić je otkrio da će Luka Modrić igrati još dvije do tri godine na vrhunskoj razini.

Luka Modrić u rujnu puni 37 godina. Hrvatski kapetan danas igra kao da ima puno manje godina, a to se najviše vidi na njegovoj fizičkoj izdržljivosti.

Modrić je u dvije utakmice protiv Chelseaja pretrčao čak 24,67 kilometara, uz sve to je putovao iz Madrida do Londona i nazad, odradio niz treninga i oduševio cijeli svijet.

Veznjak Reala ne trenira samo sa suigračima, on posebno radi u svojoj kući u Madridu, po uputama svojeg kondicijskog trenera dr. sc. Vlatka Vučetića s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

gol expired VIDEO Modrić je unaprijed znao da će napraviti potez života, pogledajte kako! divider

Modrićev kondicijski trener otkrio je što Modrić uvijek radi prije utakmice kako bi izdržao čak i 120 minuta.

Modrić i elastična guma

''Na početku utakmice nije bilo briljantno zasigurno i zbog toga što je Chelsea moćno ušao u dvoboj. No potom je sve došlo na svoje i mislim da je odradio lijepih 120 minuta. Ključ uspjeha je u tome što Luki održavamo konstantnu formu, koja je uvijek između 85 i 100 posto, što se vidi po tome da može izdržati ne samo 90, nego i 120 minuta visokog intenziteta.

gol expired Modrić je zaludio svijet, govore mu da je najbolji u povijesti, a on poslao kratku, ali jaku poruku divider

Ta mu forma omogućava da je jedan od igrača s najmanjim brojem ozljeda, a presudno je što živi sportski i strašno puno radi na prevenciji. Prije svakog treninga i utakmice odradi pola sata s elastičnom gumom, koju nosi po cijelom svijetu, gdje god igrao. Mišići mu postanu elastičniji, kao da ima federe po cijelom tijelu. I, naravno, uvijek nakon utakmice odradi recovery'', rekao je Vučetić za Sportske novosti.

gol expired Što više čeka Florentino Perez? Modrić 30. lipnja može otići iz Real Madrida divider

Otkrio je i koliko Luka Modrić još može na vrhunskoj nogometnoj razini.

''Šest godina surađujemo, što je puno i govori koliko je spreman raditi. Modrić može ovako igrati još dvije-tri godine, naravno presudno je kako odluči u svojoj glavi. Dok god je spreman žrtvovati privatni život i podređivati se treninzima, moći će izdržavati ovakve napore. Nije to, naravno, lako, velika su to odricanja, nije lako biti vrhunski sportaš i tako dugo trajati, svaki dan tako naporno trenirati. Naravno da i njemu nekad dođe da kaže "Vlatko, daj me više malo pusti s tim treninzima.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider