Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jači od virusa

Vlasti u Engleskoj popustile, tisuće navijača na ulicama slavilo unatoč koroni: ''Policija nas ne dira''

Premda je policija danima upozoravala navijače da se ne okupljaju, nitko nije mogao zaustaviti navijače Liverpoola u proslavi prvog naslova prvaka nakon 30 godina.

Redsi su u susretu posljednjeg kola Premierlige na praznom Anfieldu pobijedili Chelsea s 5:3 i tako službeno osvojili toliko dugo čekani naslov prvaka.

Kada je kapetan Jordan Henderson nakon utakmice visoko podigao pobjednički pokal, vojska crvenih navijača u gradu je počela slaviti. Naravno, najbučnije je bilo oko stadiona Anfield. Bilo je tu svega, od smijeha do suza uz nezaobilazne baklje i vatromet.

Policija Merseysidea zatražila je od pristaša da ostanu kod kuće zbog straha od širenja koronavirusa u gradu, ali tisuće navijača Liverpoola okupile su se oko stadiona kako bi proslavile naslov. U tim trenucima nitko nije mario za socijalnu distancu i koronavirus.

"Znate li koliko dugo čekam ovaj trenutak. Čekao sam svih ovih godina otkad sam bio dijete. I sada ne mogu biti na stadionu, međutim barem mogu biti ispred," kazao je jedan od navijača.

"Izgleda da nas policija ostavlja na miru, što je dobra stvar," dodao je drugi kazavši: "Svaki navijač Liverpoola u svijetu želio bi večeras biti na Anfieldu. Ali ovo je najbliže što možemo biti."

Dio navijača počeo se okupljati još prije utakmice, a jedan je navijač unajmio privatni avion kako bi preletio iznad Anfielda s porukom: "Čestitamo prvaci. YNWA. Bahrein".

Klub i TV kuće pažljivo su se pripremili kako bi milijuni ljudi mogli uživati u ovim posebnim trenucima u udobnosti svojih domova. No bilo je nemoguće zaustaviti oduševljene navijače.

Klopp: Prvaci smo Europe, Engleske i svijeta

Igrači, stožer i njihove obitelji naslov su proslavili u golf-odmaralištu Formby Hall.

"Liverpool je prvak Europe, Engleske i svijeta, a to se ne događa prečesto," kazao je oduševljeni Jurgen Klopp.

"Ovo je apsolutno posebno. Ovo je trenutak koji zaista morate njegovati. Morate to cijeniti i razmišljati, 100 posto, bilo je to iznimno," dodao je njemački stručnjak.

Nije Liverpool u srijedu bio jedini grad u kojem se bučno slavilo. Vatreno je bilo i na ulicama Leedsa nakon što su "The Peacocks" nakon čak 16 godina izborili povratak u elitni razred engleskog nogometa.

Leeds se vraća među elitu, burno u središtu grada

Leeds United promociju u Premierligu osigurao je još prije pet dana, a sinoć je i službeno okrunjen prvakom Championshipa.

Engleski mediji pišu o burnim proslavama u središtu grada i ispred stadiona Elland Road.

Prema policijskom izvještaju, ispred stadiona okupile su se najmanje dvije tisuće navijača koji su pjesmom pokazali svoju ljubav i podršku klubu.

Statue legendi Leeds Uniteda Billyja Bremnera i Don Revieja, koje se nalaze neposredno ispred stadiona, bile su ukrašene bijelim, žutim i plavim šalovima i dresovima.

Leeds United tijekom povijesti je tri puta bio engleski prvak, a iz Premierlige je ispao 2004. godine nakon 14-godišnjeg boravka u društvu najboljih.
Slavilo se i ispred The Hawthornsa nakon što je West Bromwich Albion u dramatičnih posljednjih 90 minuta sezone izborio povratak u Premiership.

Momčadi Slavena Bilića u posljednjem kolu za promociju je bio dovoljan domaći remi 2:2 protiv Queens Park Rangersa jer je trećeplasirani Brentford na svom terenu poražen sa 1:2 od Barnsleyja, koji je unatoč pobjedi ispao u treću ligu.

"Ponosan sam na to kako su momci igrali, najvažnije je da smo izborili promociju", kazao je bivši hrvatski izbornik.

Dio igrača izašao je na parkiralište stadiona kako bi pozdravili navijače i zajedno zapjevali.
WBA se vraća u Premier ligu nakon dvije sezone u Champinshipu, a Bilićevoj momčadi to će biti 82. sezona u najvišem razredu engleskog nogometa.

West Brom izgubio je samo sedam utakmica u ovoj sezoni i završio kao momčad s najmanje poraza te zasluženo izborio promociju u elitu engleskog klupskog nogometa.

"Vidjet ćemo što će biti u budućnosti. Dobar smo tim. Većina momaka na koje smo ovdje računali igrat će u Premierligi jer to zaslužuju. Doista vjerujem da će nekima od njih više odgovarati Premierliga," poručio je Bilić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider