Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Loš znak za Setiena

Barci gori pod petama: Messi i Rakitić pokazali da su treneru odbrojeni dani, čudesni Leo u nikad većoj krizi

Visoka delegacija katalonskog kluba jučer poslijepodne posjetila je trenera Quiquea Setiena u njegovu domu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da je u Barcelona u velikoj krizi, vidi se s Mjeseca. Kataloncima očito gori pod petama. Visoka delegacija katalonskog kluba jučer poslijepodne posjetila je trenera Quiquea Setiena u njegovu domu. To je više nego dovoljan znak.

gol expired Đoković neće raditi novi test, došlo je do nesporazuma: Iz svijeta stižu nove kritike divider

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu skočio je do Setiena u pratnji izvršnog direktora kluba Grascar Graua, menadžera Javiera Bordasa, potpredsjednika Jordija Moixa, tehničkog sekretara Erica Abidala i njegove desne ruke Ramona Planesa kako bi proanalizirali osjetljivu situaciju u kojoj se nalazi momčad nakon remija sa Celtom u Vigu i incidentnih situacija koje su se događale za vrijeme i poslije utakmice.

Visoka delegacija Barcelone posjetila Setiena

Iako su čelnici Barcelone preko svojih biltena Munda Deportiva i Sporta poručili da nije bilo ultimatuma i prijetnji o otkazu, kako spekuliraju neki španjolski mediji, poglavito madridski, već da su došli dati potporu svojem treneru uoči odlučnih ogleda, potpuno je jasno da se Setienu opasno ljulja stolac.

gol expired Totalni raspad u Barci: Messijev kočijaški ispad na travnjaku, pa žestoka svađa u svlačionici divider

Stara izreka kaže da se trener treba najviše čuvati kada čelnici kluba javno poruče da čvrsto stoje iza njega. Nije to samo navada vlastodržaca u Maksimiru, tako je praktički u cijelom nogometnom svijetu. Nije li Ernesto Valverde dobivao slične izljeve ljubavi pa mu je ipak izmaknut stolac i posjednut upravo Setien?

Prema izvješćima katalonskih medija, sastanak je trajao dva sata. Analizirani su sukobi trenera s igračima u Vigu, kao i rješenja za izlazak iz krizne situacije. Čak i Mundo Deportivo i Sport priznaju da bi Setien mogao doći u jako opasnu situaciju ako u sljedeće dvije utakmice ne upiše pobjede. Toliko o bezuvjetnoj potpori.

Potpora ili ultimatum?

Tom rečenicom zapravo sami sebe demantiraju, jer kakva je to potpora ako vam posao ovisi o ishodu u sljedeće dvije utakmice!? To je više ultimatum nego potpora. Kako to drukčije protumačiti? Pa jasno da mu neće reći: „Želimo da izgubiš obje utakmice kako bismo te smijenili.“

Naravno da bi Bartomeu bio najsretniji da Setien obrani naslov prvaka. No ako ne bude išlo, izgledno je da će mu uručiti otpusno pismo. Xavi Hernandez već turira bolid.

gol expired Otvoreno pismo Schumacherova sina: ''Ljudi su vidjeli samo ono iz časopisa'' divider

Sljedeća dva kola su krucijalna. Barca prvo čeka Atletico, a potom gostuje kod Villarreala. Real ugošćuje Getafe pa ide na uvijek nezgodno gostovanje u Bilbao. Šest je kola do kraja prvenstva, ali te su dvije utakmice prijelomne. Athletic je najveća Barcina nada.

Ako Real preskoči Baske neokrznut, teško je očekivati da će se okliznuti u preostala četiri kola protiv slabašnih suparnika. Realu je dosta za sigurnu proslavu prvaka da upiše pet pobjeda i jedan remi jer ima dva boda više i bolji međusobni omjer.

Messi i Rakitić treneru poslali poruku

Barcine, pa onda i Setienove šanse ne kotiraju najbolje. Međuljudski odnosi u svlačionici, ali i izvan nje dosegli su točku usijanja. Igrači to i ne kriju. U Vigu je bilo napeto i na travnjaku i u utrobi Balaidosa. Kamere su jasno pokazale kako su prije svih Lionel Messi, pa i Ivan Rakitić ignorirali upute koje im je uputio Eder Sarabia.

gol expired Njegovo ime sva glasnije odzvanja hodnicima Camp Noua: Je li stiglo vrijeme za povratak legende? divider

Setienova pomoćnika igrači Barcelone jednostavno ne podnose, najblaže rečeno. Sukob traje već duže vrijeme i ima svoju pozadinu. Setien se u toj situaciji ponio kao nijemi promatrač. Sve mu se odigralo pred očima i nije ništa poduzeo. Taj detalj govori da mu je autoritet ozbiljno narušen, možda i nepovratno. Kada pokažete nepoštovanje prema pomoćnom, poslali ste jasnu poruku glavnom treneru.

gol expired Što je ovo? Cristiano Ronaldo pokazao novu frizuru, obožavatelji umiru od smijeha divider

Osim činjenice da je Real odmaglio na dva boda, za Setiena je najopasniji podatak da Messi pod njegovom vodstvom upisuje najmizerniju golgetersku statistiku u posljednjih 12 sezona. Messi u Vigu nije zabio treću utakmicu zaredom, deseti put u 16 utakmica pod Setienovom trenerskom palicom. U posljednjih deset godina Messi nijednom nije završio sezonu ispod 40 golova. Čak je i pod vodstvom Tate Martina u sezoni 2013./2014. zabio 41 gol.

Messijev najlošiji golgeterski učinak  

Trenutačno je na 26 golova, pri čemu je postigao samo osam golova otkako je Setien zamijenio Valverdea. Ako Messi u završnici ne bljesne i ne napravi ludu seriju, što je uvijek moguće, bit će to njegova najlošija sezona po golgeterskom učinku od 2007./2008., kada je trener bio Frank Rijekaard. Bilo je to doba kada je Messi tek započinjao karijeru i stoga nije za neku usporedbu s onim što je uslijedilo.

gol expired Setien o sukobima u Barceloni: "Svađe nisu ništa novo. To je cirkus u kojem živimo" divider

Messijev ispodprosječni golgeterski učinak, naravno, za Argentinčeve standarde, loš je znak za Setiena. Još je lošiji znak Messijevo nervozno ponašanje. Sve govori da su Setienu odbrojeni dani, ali tko zna, možda se Argentinac probudi u završnici sezone.

Messi treneru može izvući stolac jednim potezom, ali i spasiti ga. U Barceloni je već godinama više-manje sve u njegovim rukama. Messi je bog i batina Camp Noua.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider